Coronavirus

Corona-tiltag i sogn i Thy efter incidenstal på over 1000

Også Thisted Kommune som helhed er tæt på grænsen for særlig indsats

Arkivfoto

Arkivfoto

THISTED:Med 222 smittede de seneste syv dage, og 42 alene det seneste døgn, placerer Thisted sig som den vestdanske kommune, hvor coronasmitten lige nu er allerhøjest.

Kun i de københavnske omegnskommuner er der flere smittede, målt i forhold til indbyggertallet, ifølge onsdagens opgørelse fra Statens Serum Institut.

Som andre steder er smitten ikke mindst høj blandt uvaccinerede i skoler og daginstitutioner, og på det seneste er især Sennels blevet hårdt ramt.

Tiltag ved høj smitte i brug i Sennels

I Sennels Sogn har der i løbet af de seneste syv dage været 20 eller flere nye registrerede smittetilfælde. Det bringer incidensen (antal smittede pr. 100.000 indbyggere) op over 1000 i sognet, hvor positivprocenten er over 3.

Det betyder, at sundhedsmyndighedernes anbefalinger til tiltag ved høj lokal smitte på børne- og undervisningsområdet nu bliver taget i brug, oplyser Tue von Påhlman, direktør for Social- og Sundhedsforvaltningen i Thisted Kommune.

I Sennels skal børnene i dagtilbud så vidt muligt holdes inden for deres egen stue eller tilsvarende gruppeinddeling. Og skoleundervisningen "skal foregå i stamklasserne i det omfang, det er foreneligt med den almindelige undervisning".

På skoleområdet opfordres der blandt andet også til to ugentlige test af børn fra 9-11 år, som ikke har været smittet med covid-19 inden for de seneste 12 måneder. For børn fra 12 år og opefter opfordres der også til to ugentlige test, hvis man ikke er vaccineret eller tidligere smittet inden for de sidste 12 måneder.

Alle bør gøre en indsats

Tue von Påhlman opfordrer alle i Thisted kommune til at gøre en indsats for at få smitten bragt ned. Situationen skal tages alvorligt, selv om mange er vaccineret og der derfor er færre, som bliver alvorligt syge.

- Jeg håber, at alle vil sørge for at efterleve de råd, vi efterhånden kender så godt om at holde afstand, lufte ud, spritte hænder, lade sig teste osv. Lad os endnu engang vise, at vi er gode til at hjælpe og tage hensyn til hinanden i Thy, siger Tue von Påhlman.

Når der tages højde for antallet af testede har Thisted Kommune onsdag et incidenstal på 455. Hvis det tal kommer over 500, skal de tiltag, der nu sættes i værk for skoler og dagtilbud i Sennels Sogn, udstrækkes til hele kommunen.

Derimod har kommunen ikke umiddelbart mulighed for at iværksætte andre tiltag forhold til for eksempel plejehjem, end dem, som fredag træder i kraft med genindførelse af coronapasset, oplyser Tue von Påhlman.

19 af 42 er under 20 år

Men som andre steder i landet er det primært de yngre aldersgrupper, der bliver ramt af corona. Af det seneste døgns 42 nye tilfælde er de 19 således under 20 år. Kun syv er over 60 år, og aldersgruppen over 80 år er slet ikke repræsenteret blandt døgnets smittede.

Også på Mors har smitten været stigende det seneste døgn. men som det har været tilfældet på det seneste, ligger Morsø Kommune i den stik modsatte ende af statistikken. Incidenstallet her er 45, og i forhold til indbyggertallet er der lige nu blot tre kommuner i landet med lavere smitte.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.