Thisted-virksomhed i store problemer

Global Wind Power har fyret 80 efter tab på 40 mio. kr. i Rumænien

Vindmølle i Nørhå væltes  ¬  Tekst: Tarp  ¬  Foto: Peter Mørk  ¬  030902

Vindmølle i Nørhå væltes ¬ Tekst: Tarp ¬ Foto: Peter Mørk ¬ 030902

THISTED:Thisted-virksomheden Global Wind Power, der lever af at projektere og opføre vindmølleparker rundt omkring i Europa, er kommet i alvorlige vanskeligheder. Det skyldes tre års spildt arbejde og fejlslagne investeringer i Rumænien, hvor virksomheden har været involveret i projekter med i alt 82 stk. 2 MW-møller.

Vanskelighederne er så store, at virksomhedens nyligt offentliggjorte årsregnskab viste en negativ egenkapital på 6,7 mio. euro. For at sikre virksomhedens overlevelse har ejeren, adm. direktør Henrik Amby Jensen, måttet sælge godt en tredjedel af sine aktier til kapitalfonden Industri Udvikling og Global Wind Power’s bestyrelsesformand Johannes Poulsen, tidligere topchef for Vestas.

Samtidig er antallet af medarbejdere i løbet af efteråret skåret ned fra 120 til 40. På hovedkontoret i Thisted er der nu kun 17 ansatte.

Usikkerhed om støtte

Det er politisk usikkerhed omkring støtte til vindenergi, der har kostet Global Wind Power omkring 40 mio. kr.

- De sidste tre-fire år har vi lagt en væsentlig del af vores aktiviteter i Rumænien. Men det er svært at agere på et marked, hvor der er så stor usikkerhed, og det har gjort vores projekter yderst problematiske, forklarer Henrik Amby Jensen.

- Set i bakspejlet kan man godt sige, at det var en fejl overhovedet at gå ind i Rumænien. Men vi er en virksomhed, der lever af at være first mover på nye markeder, og da vi tog beslutningen, tydede alt på, at Rumænien ville blive et fornuftigt marked, siger Henrik Amby Jensen.

Han satser nu på at få afviklet de tilbageværende projekter i Rumænien og ellers koncentrere kræfterne i Tyskland og Frankrig, hvor Global Wind Power har flere mølleparker på vej.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.