112 sigtelser mod vognmand og chauffører: Bødekrav på 650.000 kroner

Politiets Tungtvognscenter Nord efterforsker vognmand og dennes chauffører

Politikommissær Claus Kjær-Pedersen: Det handler om sikkerheden på de danske veje. Arkivfoto

Politikommissær Claus Kjær-Pedersen: Det handler om sikkerheden på de danske veje. Arkivfoto

HANSTHOLM:Tungvogncenter Nord ved Nordjyllands Politi efterforsker lige nu en sag, hvor en vognmand fra Hanstholm og dennes ansatte chauffører ifølge politiet har undladt påkrævede registreringer i lastbilernes såkaldte takografer - fartskiver.

Tungtvognscenterets efterforskning i sagen har resulteret i alt 59 sigtelser til vognmanden, og 53 sigtelser fordelt på 12 chauffører.

- Og den slags overtrædelser koster altså dyrt,” fastslår Claus Kjær-Pedersen fra Nordjyllands Politi, der pointerer, at de nævnte sigtelser totalt set gør, at den samlede bødepåstand løber op på cirka 650.000 kr.

Overtrædelserne – der vedrører Europa-parlamentets og Rådets forordning nr. 165 fra 2014 (Takografforrodningen) og Europa-parlamentets og Rådets forordning nr. 561 fra 2006 – er foregået over en periode på cirka en måned i starten af 2021, mener politiet.

Handler om trafiksikkerhed

- Fartskiver, der også kaldes for takografer, registrerer hastighed og køre- og hviletiden – og det gør dem til vigtige for trafiksikkerheden. Forud for denne sag er der derfor lagt et stort arbejde i at udrede overtrædelserne via særligt en kollega i Tungvognscenter Nord, som er tilknyttet den almindelige vejsidekontrol, oplyser politikommissær Claus Kjær-Pedersen.

Politikommissæren understreger, at kontrollen overordnet set handler om trafiksikkerhed og om at begrænse antallet af udmattede lastbilchauffører på de danske og europæiske veje.

- Det handler om at skabe tryghed på vejnettet. Derudover er reglerne indrettet til at skabe lige konkurrencevilkår for vognmændene, tilføjer Claus Kjær-Pedersen.

Sagen er stadig under efterforskning, og de implicerede chauffører og vognmanden har ikke endeligt taget stilling til sigtelserne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden