Brandvæsnet er tilbage ved ejendommen, hvor 19-årig omkom

Brandvæsnet er netop gået i gang med efterslukningsarbejde på den brand i Thisted, der i aftes kostede en 19-årig kvinde livet

Fredag middag måtte Nordjyllands Beredskab fra Thisted og Hanstholm rykke tilbage til Kastet 96 for at slukke en tagbrand. Foto: Ole Iversen

Fredag middag måtte Nordjyllands Beredskab fra Thisted og Hanstholm rykke tilbage til Kastet 96 for at slukke en tagbrand. Foto: Ole Iversen

Opdateret fredag over middag med oplysninger om efterslukningsarbejde:

THISTED:En 19-årig kvinde er død efter en brand i en etageejendom på Kastet 96 i Thisted, som brød ud torsdag aften ved 20.30-tiden.

Det oplyser vagtchef Jesper Brøndum fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Branden startede i en lejlighed på 1. sal i ejendommen, som ligger tæt på sygehuset i Thisted. Der stod flammer ud af lejligheden, men den mandlige beboer havde reddet sig ud lejligheden, da politi og beredskab nåede frem. Andre beboere i ejendommen var ikke nået så langt, og flere havde søgt tilflugt for den kraftige røgudvikling på deres altaner.

- Der er 16 personer tilmeldt adressen, og brandvæsnet fandt hurtigt ud af, at der stadig var personer på både 1. og 2. sal - formentlig fanget. Så de gik ind med røgdykkere, og på et gangareal på 2. sal fandt de den 19-årige kvinde bevidstløs. De fik hende reddet ud, men hendes liv stod desværre ikke til at redde, oplyser Jesper Brøndum.

Det ryger fra taget på den brandskadede ejendom. Foto: Ole Iversen

Det ryger fra taget på den brandskadede ejendom. Foto: Ole Iversen

Den 19-årige kvinde boede i en lejlighed på 2. sal, men nåede altså ikke ud af ejendommen på grund af den kraftige røg, som endte med at koste hende livet.

Pigens pårørende er underrettet, oplyser vagtchefen.

Yderligere fem personer i ejendommen blev kørt til tjek for røgforgiftning, men ifølge vagtchefens oplysninger er de alle udskrevet igen.

Årsagen til branden er stadig ikke klarlagt, og derfor er lejligheden, hvor branden opstod, afspærret, indtil politiets brandteknikere har undersøgt stedet.

- Beboeren i lejligheden har oplyst, at det muligvis kan skyldes en tabt cigaret, men det er ikke endeligt fastlagt, siger Jesper Brøndum.

Han oplyser, at etageejendommen på Kastet er så skadet af branden, at alle beboere i ejendommen er genhuset.

Ild i taget

Kort efter middag fredag blev der igen slået alarm fra Kastet 96. Ilden var ulmet op igen i ejendommens tagkonstruktion.

- Vi er rykket ud fra både Thisted og Hanstholm brandstationer. Vi har sat stigevogn op, og lige nu er vi ved at skære tagbeklædningen op ved hjælp af nogle tågestrålespyd. Situationen er ikke så alvorlig som i går, og det er ikke usædvanligt, at der kan gemme sig gløder på utilgængelige steder, som man ikke opdager i første omgang. Jeg vil tro, at vi har situationen under kontrol i løbet af et par timer, siger fredagens indsatsleder hos Nordjyllands Beredskab, Jesper Madsen.

En brandmand skærer taget op ved hjælp af tågestrålespyd. Foto: Ole iversen

En brandmand skærer taget op ved hjælp af tågestrålespyd. Foto: Ole iversen

Artiklen er opdateret fredag klokken 13:51

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.