Brand ved gårdbutik: Tre kalve er døde

Tre kalve ud af besætningen på omkring 200 køer og kalve mistede livet

Fredag formiddag udbrød der brand i en stald fyldt med kalve hos Thy Øko-Is på Tømmerbyvej ved Frøstrup. <i>Foto: Bo Lehm</i>

Fredag formiddag udbrød der brand i en stald fyldt med kalve hos Thy Øko-Is på Tømmerbyvej ved Frøstrup. Foto: Bo Lehm

FRØSTRUP:Fredag formiddag omkring klokken 10.40 modtog Nordjyllands Beredskab en melding om, at der var udbrudt brand i en stald fyldt med kalve hos Thy Øko-is på Tømmerbyvej ved Frøstrup. 

Flammerne havde godt fat i noget halm, da brandfolkene ankom til stedet, selv om gårdejerne var i fuld gang med slukningsarbejdet. 

- Branden opstod i forbindelse med, at der blev arbejdet med en ukrudtsbrænder. Ilden fik så fat i noget halm i kalvenes indhegning, hvor det har brændt under dyrene, siger indsatsleder hos Nordjyllands Beredskab, Claus Sejer Pedersen. 

- Det var jo meget tørt, og det blæser, så det går hurtigt, hvis ilden først får fat, advarer indsatslederen. 

Tre kalve ud af besætningen på omkring 200 køer og kalve mistede livet i flammerne, og en dyrlæge kom til stedet for at tjekke tilstanden på resten af besætningen. Køerne bruges til at levere mælk til is. 

Thy Øko-is

4
Thy Øko-is Thy Øko-is Thy Øko-is Thy Øko-is

Indsatslederen oplyser desuden, at skaderne på laden er begrænsede, og at der var styr på branden omkring klokken 11.45. 

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.