KV21 Thisted

Brian debuterer i kommunalpolitik: Jeg er måske lidt ”Trump-agtig”

Spidskandidat på Liste D i Thisted Kommune kalder sig lidt rebelsk og politisk uskolet

Brian Nielsen er debutant på den politiske scene, men har allerede lært, at der er kontant afregning, når meninger og holdninger vendes i  den politiske debat. Foto: Bo Lehm

Brian Nielsen er debutant på den politiske scene, men har allerede lært, at der er kontant afregning, når meninger og holdninger vendes i den politiske debat. Foto: Bo Lehm

THY:Lige nu er uniformen lagt på hylden frem til uge 47, for 45-årige Brian Nielsen, spidskandidat for Nye Borgerlige og til daglig er lastvognsmekaniker i Forsvaret, har valgt at bruge, hvad han har til rådighed af ferie og fridage for at koncentrere sig fuldt ud om at føre valgkamp, men også på at blive klogere på, hvordan der spilles på den politiske scene, som han håber at blive en del af, når stemmerne er talt op efter kommunalvalget 16. november.

Det er knap et år siden, Brian Nielsen besluttede at satse på at blive en aktiv spiller i kommunalpolitik, og han lægger ikke skjul på, at han er helt grøn på området, politisk uskolet - og også lidt rebelsk.

- Jeg er måske lidt ”Trump-agtig” i min tilgang til tingene, men jeg er også en kompromisets mand, som kan få enderne til at nå sammen, siger Brian Nielsen som er helt bevidst om, at en af de første opgaver, hvis han får en plads i kommunalbestyrelsen, vil være at lære at spille det politiske spil. Og omsætte et eller måske to mandater til indflydelse.

- Selvfølgelig er det risiko for at sidde uden indflydelse, det er spillets regler, siger Brian Nielsen, som anser et - og måske to mandater - til Nye Borgerlige som et realistisk udfald af valget.

Nye Borgerliges liste i Thisted Kommune

Nye Borgerliges kandidatliste tæller fem navne:

Brian Nielsen, 45 år, lastbilmekaniker, Snedsted

Daniel Madsen, 38 år, ansat ved VoxMeter, Thisted

Gert Tidemann, 52 år, pensionist, Vestervig

Søren Rokkjær, 45 år, fabriksarbejder, Thisted

Bjarne Andersen, 73 år, pensionist, Heltborg

Stemmerne skal blandt andet hentes hos tidligere DF’er, fra Venstre og Socialdemokratiet.

- Og fra Liberal Alliance, som vil savne Casper Søe Larsen, siger Brian Nielsen.

Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti er i valgforbund. Et fornuftigt arrangement, siger Brian Nielsen, for det handler i første omgang om at fastholde stemmer hos to partier, som på mange områder har sammenfaldende politiske synspunkter.

Men hvilket af de to partier vil få størst gavn af valgforbundet?

- Jeg tror det er fifty-fifty med en overvægt til vores fordel. Lige nu tror jeg, at Nye Borgerlige står politisk bedst, siger Brian Nielsen, som er helt klar på, hvem Nye Borgerlige vil støtte som borgmester, hvis partiet kan få afgørende indflydelse her.

- Det bliver Jens Kr. Yde, siger han.

Partiet går til valg under overskriften: ”Vil du noget nyt, så prøv noget nyt”.Og noget af det nye er, at fungere som vagthunden, der holder øje med, at der ikke frådses med offentlige midler.

- Blandt mine personlige mærkesager er at sikre kernevelfærden - gode forhold for ældre, handicappede og børnefamilier. På de store velfærdsområder er de politiske holdninger sammenfaldende, spørgsmålet er bare viljen til at vælge den rigtige vej for at nå målet, siger Brian Nielsen, som blandt andet vil skaffe penge til kernevelfærd ved at mindske kommunens udgifter til ledelse og centraladministration med 250 kr. pr. borger.

Selv om han er ny i politik har Brian Nielsen lært, at retorikken er hård, at man ikke skal være bange for en verbal afklapsning og at det kan være svært at omsætte en landspolitisk dagsorden lokalt.

- Men selv om vi ikke er enige om alt, skal vi da kunne tale sammen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden