Coronavirus

Fem folkeskoler ramt af corona

Elever fra de små klasser på en række skoler i Thisted Kommune er blevet smittet - seneste tre i Frøstrup

Tre elever på Hannæs-Østerild Skoles afdeling i Frøstrup blev tirsdag testet positive for corona.  Arkivfoto

Tre elever på Hannæs-Østerild Skoles afdeling i Frøstrup blev tirsdag testet positive for corona. Arkivfoto

Opdateret kl. 09:24. I en tidligere version af historien citerede vi skolechef Per Overgaard for, at smittede elever kunne blive på skolen. Det er ikke korrekt. Smittede elever bliver sendt hjem, mens nære kontakter godt må blive. Vi beklager fejlen.

THY:Elever fra de små klasser på en række folkeskoler i Thy er i løbet af den seneste uge blevet ramt af covid-19, og tirsdag blev der fundet tre nye tilfælde på Frøstrup-afdelingen af Hannæs-Østerild Skole, da et testteam besøgte skolen.

Der er dog tale om kviktest med podning i næsten, som skal bekræftes af en pcr-test, oplyser Per Overgaard, skolechef i Thisted Kommune.

Inden da er elever inden for den seneste uge blevet testet positive på både Rolighedsskolen, Østre Skole og Tingstrup Skole i Thisted, samt på skolerne i Hanstholm og Hannæs-Østerild Skoles afdeling i Østerild.

Alle steder var der dog blot tale om et enkelt eller to tilfælde, og det største udbrud er således det nyeste fra Frøstrup.

Samtidig er det i denne omgang udelukkende elever fra 0.-5. klasse, der er blevet ramt af sygdommen - altså typisk børn under 12 år, der er aldersgrænsen for, hvornår man kan blive vaccineret mod corona.

Med de nuværende retningslinjer er der ikke nogen klasser, der bliver sendt hjem som følge af smitteudbrud i den størrelsesorden.

De smittede bliver sendt hjem, mens nære kontakter godt kan få lov at blive på skolen.

- Vi følger situationen meget nøje, og vi har indskærpet de hygiejnemæssige foranstaltninger med bl. a. ekstra rengøring, hyppig håndvask og at man skal hoste i ærmet, siger skolechefen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.