De holder vejret dør om dør: To kandidater mellem gys og glæde

Valgaftenen var anledning til forskellige følelser hos to lokale folketingskandidater

Intet er sikkert, før de personlige stemmer er talt op, men Simon Kollerup (S) turde tirsdag aften godt løfte glasset og sige skål på et trods alt godt resultat. <i>Foto: Bo Lehm</i>

Intet er sikkert, før de personlige stemmer er talt op, men Simon Kollerup (S) turde tirsdag aften godt løfte glasset og sige skål på et trods alt godt resultat. Foto: Bo Lehm

THISTED:Selv om hverken en exitpoll eller de første resultater fra landets mindre valgsteder var udtryk for det endelig udfald af folketingsvalget, blev resultaterne, der tikkede ind i den første time efter klokken 20, klart tolket og vurderet i to "valghovedkvarterer" i Thisted.

Kun et levende hegn stod mellem Simon Kollerups valghovedkvarter hos 3F og Torstens Schack Pedersens ditto hos Landboforeningen "Fjordland", men der var tydelig forskel på stemningen.

Simon Kollerup og Torsten Schack holder begge valgaften i Thisted - men der er tydelig forskel på stemning og humør

Hos Socialdemokratiet havde exitpoll'en og de første resultater fra de små afstemningssteder ikke været værre, end der var overskud til både hyggemusik og smil, hos Venstre var stemningen anderledes trykket.

- I lyset af tre år i regering med uafbrudt krisehåndtering er resultatet udtryk for opbakning, konstaterer Simon Kollerup selv om exitpoll'en sender Socialdemokratiet ned med seks mandater.

- Men det bliver en lang og intensiv valgaften, siger Simon Kollerup, som i lyset af valgresultatet har "en god mavefornemmelse" når det gælder sit eget valg. Også selv om han understreger, at den fulde sikkerhed først er der, når de personlige stemmer er talt op.

- Hvis de foreløbige tal havde vist en voldsom socialdemokratisk tilbagegang, og hvis min fornemmelse efter fire intense uger med valgkamp i Thy og på Mors havde være sure miner og skæld ud, havde jeg set anderledes på tingene. Men valgkampen har været en positiv oplevelse, så mavefornemmelsen er god, siger Simon Kollerup som først på valgaftenen er mere tilbageholdende med at gætte på, om han fremover alene har titel af folketingsmedlem eller om han også kan kalde sig minister.

- Man er minister i en periode til man ikke er det længere. Det afgør alene statsministeren, men en ministerpost er en ekstra mulighed for at øve indflydelse, siger han.

De første resultater var langt fra opløftende for Venstre og Torsten Schack Pedersen, som i timen efter exitpoll'en satsede på sin mulighed for at tage Venstres tredje mandat i Nordjyllands Storkreds. <i>Foto: Bo Lehm</i>

De første resultater var langt fra opløftende for Venstre og Torsten Schack Pedersen, som i timen efter exitpoll'en satsede på sin mulighed for at tage Venstres tredje mandat i Nordjyllands Storkreds. Foto: Bo Lehm

Hos Fjordland på den anden side af hegnet konstaterer Torsten Schack Pedersen meget direkte, at exitpoll'en og de første resultater fra valgstederne ikke er det, han havde håbet.

- Men det flugter målingerne, så det tyder på, at vi nogenlunde er, hvor vi er, siger han med tanke for, at exitpoll'en sender Venstre ned med 19 mandater.

Man hvad med hans egne chancer for genvalg.

- Det ved jeg først i morgen, når de personlige stemmetal er gjort op, men får vi tre mandater i Nordjyllands Storkreds kan jeg sove nogenlunde roligt, siger Torsten Schack Pedersen.

Venstres tilbagegang både på landsplan og lokalt kommer efter en valgkamp i Thisted-kredsen, som er gået godt.

Torsten Schack og Venstre (V) holder valgaften hos landboforeningen Fjordland i Silstrup ved Thisted. <i>Foto: Bo Lehm</i>

Torsten Schack og Venstre (V) holder valgaften hos landboforeningen Fjordland i Silstrup ved Thisted. Foto: Bo Lehm

- Jeg kan ikke se, hvad jeg har gjort galt, men jeg kan se, hvem det er, der har taget vores stemmer. Det har Inger Støjberg og Danmarksdemokraterne i en valgkamp, hvor partiet ikke har været særlig synligt lokalt, konstaterer Torsten Schack Pedersen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.