Fiskekutter ramte pram og sank: Så stor er den

Ifølge mandskabet på slæbebåd var prammen udstyret med lovpligtig belysning og radarudstyr, da den kolliderede med fiskekutteren

Fiskekutteren FN219 Vibima kolliderede tirsdag morgen med en pram.  <i>Foto: vesselfinder.com</i>

Fiskekutteren FN219 Vibima kolliderede tirsdag morgen med en pram.  Foto: vesselfinder.com

STRANDBY/HIRTSHALS:Det var en 100 meter lang og 33 meter bred pram, som fiskekutteren FN219 Vibima tirsdag morgen omkring klokken 5.30 kolliderede med i Skagerrak. 

Prammen stammer fra det belgiske firma Sarens, som beskæftiger sig med konstruktion, og den var læsset med et vindmøllefundament, da kollisionen skete. 

Det oplyser politikommissær Lars Jensen, Nordjyllands Politi.

De to fiskere på kutteren blev efter sammenstødet bjærget af et andet fartøj, hvorefter fiskekutteren gik til bunds. Ifølge politikommissæren tog prammen ikke nævneværdig skade af sammenstødet og sejlede efterfølgende til Thyborøn. 

Lys og radar 

Lars Jensen fortæller, at politiet har afhørt mandskabet på den hollandske slæbebåd, som bugserede den store pram. Under afhøringen fortalte mandskabet, at der var korrekt belysning på begge fartøjer. 

 - Deres forklaring er, at både pram og slæbebåde har haft monteret det markeringslys, der skal være efter gældende love, siger han. 

Ifølge Lars Jensen forklarede besætningen også, at fartøjerne havde radarsendere, som levede op til de gældende regler. 

- Der er på slæbebåden, det ved jeg, men om der også er en AIS-sender på prammen, det er det, der er det springende punkt, siger politikommissæren. 

Myndighederne arbejder nu videre med at få fastslået, om belysning og radarudstyr på prammen var i orden på kollisionstidspunktet. 

Denne del af efterforskningen står Den Maritime Havarikommission og Søfartsstyrelsen for.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Nordjyllands Politi lukker rockerklubhus i Nørresundby midlertidigt
Luk