Dødsbranden i Thisted: - Jeg har mistet min veninde

20-årige Nikolaj Friis Borggaard nåede ud af Munkegården torsdag aften, men led et uerstatteligt tab

Nikolaj (i midten) og vennen Alex Nielsen (til venstre) fik en rystende oplevelse torsdag aften, men de var også med til at redde nogle af naboerne i Munkegården.  Her ses de to venner sent fredag eftermiddag ved brandstedet, hvor mange havde lagt blomster for at mindes den 19-årige Foto: Lars Pauli

Nikolaj (i midten) og vennen Alex Nielsen (til venstre) fik en rystende oplevelse torsdag aften, men de var også med til at redde nogle af naboerne i Munkegården. Her ses de to venner sent fredag eftermiddag ved brandstedet, hvor mange havde lagt blomster for at mindes den 19-årige Foto: Lars Pauli

THISTED:- Hun var en af mine bedste veninder. Vi voksede begge op i Thisted og har haft en lang fortid sammen. Da jeg præsenterede min bedste ven for hende, endte det med, at de blev kærester. Og nu er hun død.

20-årige Nikolaj Friis Borggaard græder ind imellem. Det mareridt, der udspillede sig torsdag aften i ejendommen på Kastet, hvor han har en lejlighed på anden sal, er endnu så tæt på.

- Det er hårdt at se stedet igen, men jeg vil advare alle om at sørge for, at der er brandslukkere og sikre døre i boliger, siger Nikolaj Friis Borggaard. Han og Alex Nielsen har måttet støtte hinanden. <i>Foto: Lars Pauli</i>

- Det er hårdt at se stedet igen, men jeg vil advare alle om at sørge for, at der er brandslukkere og sikre døre i boliger, siger Nikolaj Friis Borggaard. Han og Alex Nielsen har måttet støtte hinanden. Foto: Lars Pauli

Han nåede ud, og det samme gjorde kammeraten Alex Nielsen, som var på besøg den aften. Men den omtalte 19-årige veninde, som boede et par lejligheder længere hende ad gangen, omkom af røgforgiftning.

Der er detaljer omkring det, der skete, som Nikolaj endnu ikke er parat til at tale om af hensyn til venindens familie. Men han føler behov for at fortælle, hvad han oplevede også for at anspore andre til at brandsikre deres hjem.

Er der noget, der brænder?

- Alex og jeg sad og så en film. Så sagde han: Er der ikke nogen, der brænder noget af? Jeg slog det hen med, at det nok bare var en lampe, hvor pæren var ved at brænde løs i fatningen. Men så kigger vi ud og ser stikflammer på en meter eller mere komme ud af vinduet fra lejligheden skråt nedenunder, siger Nikolaj Friis Borggaard, der til dagligt går i skole på FGU.

Ude på gangen var alt fyldt med sort røg. Alex nåede at banke på nogle af de andre døre og råbe til folk, at de skulle ud. Nikolaj kunne høre beboeren i den lejlighed, hvor ilden var brudt ud, og løb ned ad trappen for at hjælpe ham.

Sort i hovedet og på kroppen

- Han var helt sort i hovedet og på kroppen. Jeg rev ham ud af bygningen og fik nogen til at ringe 112. Jeg ved, at ham, der boede i lejligheden, har det rigtigt dårligt med, at det var hos ham, at der var udbrudt ild, siger Nikolaj Friis Borggaard.

- Frygteligt at det skulle ske, siger Nikolaj. <i>Foto: Lars Pauli</i>

- Frygteligt at det skulle ske, siger Nikolaj. Foto: Lars Pauli

Nikolaj og kammeraten var ikke kommet noget til, men de hoster fortsat og går rundt med en brændt smag og lugt i mund og næse.

- Politiet var søde og kørte mig ud til min mor. Hun arbejder på skadestuen og kunne konstatere, at jeg var okay. Men jeg har det skidt med det, der skete, siger Nikolaj Friis Borggaard.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.