Festival for surf og film i Cold Hawaii større end nogensinde

Cold Hawaii Surf & Film Festival kunne i år skrive en ekstra dag på programmet

Lørdag eftermiddag var det den tyske film ”Betty Would Go” der åbnede dagens program. Festivalen kulminerede med den store afslutningsfest og prisuddeling lørdag aften. <i>Bo Lehm</i>

Lørdag eftermiddag var det den tyske film ”Betty Would Go” der åbnede dagens program. Festivalen kulminerede med den store afslutningsfest og prisuddeling lørdag aften. Bo Lehm

THISTED:Denne weekend løber den sjette udgave af Cold Hawaii Surf & Film Festival af stablen i Kassehuset i Klitmøller.

Festivalen, der i år strækker sig fra torsdag til lørdag, byder gæsterne indenfor til screening af ikke mindre end 17 film, der alle har surfing som omdrejningspunkt.

De fleste film på programmet er kortfilm, men også film i featurelængde har fundet vej til Klitmøller.

Derudover kunne publikum opleve en koncert fredag aften med Pacific Swell og fotograf Fredrik Clement kunne torsdag præsentere publikum for sin nye bog ”No Place Like Home”, der tager udgangspunkt i surfkulturen i Cold Hawaii.

Én af dem, der har lagt vejen forbi årets festival, er Kim Jensen fra Valsted ved Nibe.

- Surfing er en stor del af mit liv og min fritid, da jeg arbejder som underviser i surfing og windsurfing på Aalborg Sportshøjskole, siger han.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kim Jensen er fast inventar på festivalen; i år var femte gang, han er med.

- Jeg har lejet en hytte på campingpladsen sammen med min kone, så vi kunne være med til festivalen, siger han og tilføjer:

- Jeg synes, det er et virkeligt flot set-up og der er et meget internationalt præg på programmet i år.

I spidsen for arrangørgruppen, der i år omfatter ikke mindre end 55 hjælpsomme sjæle, står festivalens leder Alicja Cupial.

- Vi har fået nogle fantastiske reaktioner fra publikum på de film, vi har vist, og det har jeg glædet mig meget til at opleve. Der er stor diversitet i de film, vi viser i år. Det er ikke bare typiske surffilm med flotte piger og palmetræer. De fortæller hver en historie, siger Alicja Cupial.

På filmfestivalen uddeles flere priser, blandt andet til bedste kortfilm, bedste featurefilm og årets ”Whapaa Award”, der uddeles af publikum til den film, der får flest stemmer af festivalens besøgende.

Udgangspunktet for filmdelen af festivalen er i Kassehuset, men surfkonkurrencen ved DSRF Surf Tour, der også er en del af arrangementet, foregik lørdag i Hanstholm.

Priserne til de vindende film bliver uddelt sent lørdag aften ved filmfestivalens store afslutningsfest.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.