Flemming får folk ud at gå: Naturen er fuld af oplevelser

Starten til Thy Walk'n Run var i oktober 2020 under coronanedlukningen - nu er initiativtager Flemming Søvndal Nielsen langt i afviklingen af den tredje udgave af et arrangement, der stadig får folk i massevis til at snøre vandresko og -støvler og gå ud i naturen

Flemming Søvndal Nielsen, th., er langt henne i den tredje sæson for Thy Walk'n Run, som hver weekend hen over nytåret sender masser af folk på travetur ud i den natur, der byder på masser af oplevelser, når man først er derude. <i>Arkivfoto: Henrik Louis</i>

Flemming Søvndal Nielsen, th., er langt henne i den tredje sæson for Thy Walk'n Run, som hver weekend hen over nytåret sender masser af folk på travetur ud i den natur, der byder på masser af oplevelser, når man først er derude. Arkivfoto: Henrik Louis

THY:I denne weekend er de små stier omkring Hanstholm mærket op med små orange flag. Det er et sikkert tegn på, at det er her, Flemming Søvndal Nielsen har arrangeret endnu en tur for de, der har mod på en travetur og lyst til at se, hvad der gemmer sig af oplevelser ude på de små stier.

- Da jeg lavede den første tur i oktober 2020, var det et corona-initiativ. Der var ikke så mange andre tilbud, så det var oplagt at lave det, fortæller Flemming Søvndal Nielsen, initiativtager til Thy Walk'n Run, som er "overskriften" på konceptet.

I den første sæson skulle deltagertallet på turene tælles i tusinder. Sådan er det ikke længere, men traveturene ad de mærkede stier og veje trækker stadig folk. Hvor mange ved Flemming Søvndal ikke præcis, for det registreres ikke. Det er gratis at gå turene, der er mulighed for at betale et bidrag til arrangøren på MobilePay - og Flemming Søvndal har nogle sponsorer i ryggen.

Efter denne weekends tur omkring Hanstholm er der endnu tre ture tilbage, før sæsonen er slut. Det er i Hvidbjerg Plantage, i Nystrup Plantage og ved Vorupør. Så er det blevet til i alt 13 ture i denne omgang.

I oktober 2020 mærkede Flemming Søvndal Nielsen den første tur op - dengang som et tilbud under corona-nedlukningen. Efter nu tre sæsoner har de små orangefarvede flag markeret rigtig mange ture, som masser af mennesker har gennemtravet.  <i>Arkivfoto: Bo Lehm</i>

I oktober 2020 mærkede Flemming Søvndal Nielsen den første tur op - dengang som et tilbud under corona-nedlukningen. Efter nu tre sæsoner har de små orangefarvede flag markeret rigtig mange ture, som masser af mennesker har gennemtravet.  Arkivfoto: Bo Lehm

- Jeg regner med, at der kommer en fjerde sæson hen over årsskiftet 2023-24, siger Flemming Søvndal.

I coronaperioden var der flere tusinde deltagere på nogle af turene. Nu, hvor hverdagen igen er blevet normal, kommer der færre, men alligevel har der i denne sæson hidtil været mellem 400 og 800 deltagere med på de enkelte ture, hvoraf flere har været udfordret både af vejret og af, at der mange steder har været meget vådt i terrænet.

- Jeg tæller ikke folk, så deltagertallet er sat ud fra en fornemmelse og ud fra, hvor mange biler, der er på p-pladsen ved startstedet, hvor mange, der sender billeder ind til den fotokonkurrence, der er en del af den enkelte tur og på, hvad folk skriver på Facebook. Og så kan jeg også se, hvad der kommer af frivillige bidrag på MobilePay, siger Flemming Søvndal.

Nogle af ruterne er brugt tidligere år, men har fået nye sløjfer, andre er nye, men konceptet ligger fast. Og det er blevet positivt modtaget.

- Faktisk er der en hel del, som er blevet overrasket over, at der er så meget natur ude i naturen. Specielt når man kommer lidt ind i skoven ad de små stier, siger Flemming Søvndal Nielsen.

Det er ham selv, der laver turene og mærker dem op. Mere af fornøjelse end som forretning, men i vinterperioden har han tid til det og arrangementet giver både goodwill og skaber opmærksomhed om hans andre aktiviteter. En af dem Thy Race.

- Jeg er så nørdet, at jeg selv mærker ruterne op, men jeg har en nabo til hjælp, når vi samler de små markeringsflag ind. Det klarer vi i fællesskab tirsdag formiddag efter weekendens tur, siger Flemming Søvndal Nielsen.

Turene er i øvrigt blevet en fast aktivitet for mange.

- Jeg har fået en del henvendelser fra folk, som har spurgt, om der ikke kan laves en slags samlehæfte, så de kan dokumentere, hvilke ture de har gået. Det kan vi sagtens, og så begynder Thy Walk'n Run for alvor at ligne noget, der også er set i andre sammenhænge, hvor deltagerne gerne vil vise, de har været med, siger Flemming Søvndal Nielsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.