Forfulgt af uheld: Pitbikekøreren fra Thy var udfordret til DM

Anden afdeling af DM blev knap så forrygende som sæsonstarten for Mathias Rytter Kjeldsen

Rigtig meget gik galt for pitbikekøreren Mathias Rytter Kjeldsen til anden afdeling af DM. Arkivfoto: Mads Kristiansen/Team Fynbo

Rigtig meget gik galt for pitbikekøreren Mathias Rytter Kjeldsen til anden afdeling af DM. Arkivfoto: Mads Kristiansen/Team Fynbo

BØRKOP/HILLERSLEV:Da den 18-årige pitbikekører Mathias Rytter Kjeldsen i april kørte første afdeling af DM, fik han en forrygende start på sæsonen efter at have kørt sig til en førsteplads.

Til anden afdeling af DM i Børkop for nylig gik det knap så forrygende. Pitbikekøreren fra Hillerslev løb nemlig ind i den ene udfordring efter den anden.

Under tidskvalifikationen fik han motorproblemer, muligvis på grund af store mængder regn, og han var derfor nødt til at skifte til reservemaskinen.

- På grund af tidspres efter skiftet til reservemaskinen havde maskinen ikke nået at varme op og gik ud ved starten på første heat, så jeg lagde ud som nummer 16, siger Mathias Rytter Kjeldsen.

Under første heat opdagede hans mekaniker, at maskinens transponder, som registrerer omgange og omgangstider, ikke var kommet på reservemaskinen, og den unge pitbikekører kom derfor tre omgange bagud og kom ind som nummer 15 ud af 16.

Under afdelingens andet heat opdagede Mathias Rytter Kjeldsen, at han ikke kunne skifte gear på grund af en beskadigelse i første heat. Heatet blev gennemført udelukkende i tredje gear, men han kom alligevel i mål som nummer tre.

- Lige så højt oppe, vi var sidste gang, lige så langt nede skraber vi den her gang. Resultatet var træls, men det har givet os læring og erfaring om de dårlige dage, siger Mathias Rytter Kjeldsen.

Pitbikekøreren fra Thy ligger nu på andenpladsen i DM. Næste afdeling finder sted i juni.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden