Gigantisk elforbrug afslørede dem: Endnu en litauer anholdt i sag om skunklaboratorium

To blev dømt tirsdag - den tredje blev fremstillet i grundlovsforhør onsdag

Arkivfoto: Bo Lehm

Arkivfoto: Bo Lehm

Opdateret onsdag med nye oplysninger efter grundlovsforhøret

THY:18. maj 2021 begyndte elmåleren på en nedlagt og tilsyneladende ubeboet landejendom i Thy pludselig at løbe løbsk. Frem til 6. oktober blev der brugt strøm for næsten 140.000 kroner, og det var da også elforbruget, der var årsagen til, at to unge, litauiske mænd 6. oktober sidste år blev grebet på fersk gerning af politiet, da de prøvede at flygte fra det, der viste sig at være et skunklaboratorium.

Thy-Mors Energi havde nemlig givet politiet et tip, og det blev der reageret hurtigt på.

De to mænd, der er henholdsvis 24 og 26 år, har siden 6. oktober siddet varetægtsfængslet. Mandag og tirsdag har sagen kørt ved retten i Holstebro, og tirsdag eftermiddag faldt der dom. Begge blev idømt et år og tre måneders fængsel samt udvisning efter endt afsoning. Begge blev desuden idømt indrejseforbud i Danmark i 12 år. Ifølge Midt- og Vestjyllands Politi modtog begge mænd dommen.

De to mænd blev desuden dømt til at betale erstatning til Thy-Mors Energi for det elforbrug, de har stjålet.

Nanna Krøyer Lundhøj, anklager fra Midt- og Vestjyllands Politi, oplyser, at den ældste af mændene erkendte at have dyrket skunk på ejendommen, mens den yngste sagde, at han ikke havde noget med det at gøre, men blot var på besøg.

I forbindelse med anholdelsen konfiskerede politiet 30 kilo skunk, syv cannabisplanter og udstyr brugt til skunkproduktionen.

- De to litauere har været gartnerne og passet planterne. Der er nogle bagmænd, det er sikkert og vist. Dem har man ikke fundet, siger Nanna Krøyer Lundhøj.

Det er dog lykkedes politiet at finde frem til en tredje person, som den tekniske efterforskning knytter til stedet. Det drejer sig om en 37-årig mand, der ligesom de to øvrige stammer fra Litauen. Han blev ikke anholdt sammen med de to, men er blevet pågrebet på sin bopæl i Nørresundby på baggrund af den efterforskning, der har været i sagen, oplyser anklageren.

Manden blev onsdag klokken 13 fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for at have medvirket til skunk-produktionen. Det vil sige, at han sigtes for de samme forhold, som de to øvrige nu er blevet dømt for.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.