Steinfath er 10 kilometer fra rekordmål: Vinden har gjort det uventet hårdt

Stand-up paddleren fra Klitmøller kæmpede for at komme fri af Grenaa - nu nærmer han sig målet på den svenske kyst

Steinfath måtte kæmpe mod vind og strøm, før han slap fri af havnen i Grenaa. Foto: Jakob Gjerluff Ager

Steinfath måtte kæmpe mod vind og strøm, før han slap fri af havnen i Grenaa. Foto: Jakob Gjerluff Ager

Opdateret klokken 17.27.

KATTEGAT:Klitmøller-drengen Casper Steinfath mangler nu kun 10 kilometer af sit 120 kilometer lange togt over Kattegat. Men turen har været uventet hård for Casper Steinfath - især de sidste 10 kilometer har tæret på kræfterne, lyder meldingen fra følgebåden.

Vinden har taget en markant mere sydlig retning end forventet ved afgangen søndag morgen i Grenaa, og det har gjort det vanskeligt for den seks-dobbelte verdensmester af holde kursen. Men Casper Steinfath er fast besluttet på at nå de udpegede mål i Bua, 20 kilometer nord for Varberg.

Hvis han valgte en mere nordlig målby, ville han skulle foile 10-15 kilometer mere - og det ser ikke ud til, at han har de kræfter tilbage i tanken, vurderer hans folk i følgebåden.

Vurderingen er nu, at han vil ramme den svenske kyst og Bua cirka klokken 18.30 - altså godt ni timer efter afgangen fra Grenaa søndag morgen.

Kramper fra morgenstunden

Efter en lidt hård start fra Grenaa, hvor Casper Steinfath kæmpede med at komme fri af havnen og molerne, så er stand-up paddleren fra Klitmøller nu nået halvvejs på sin færd over Kattegat på et hydrofilbræt.

Herunder kan du se en video af starten

Her stod møllerne i Ørsteds vindmøllepark nordvest for Anholt som tavse vidner, da surferen Casper Steinfath kort for klokken 13 nåede halvvejs ud i Kattegat på vej mod Sverige.

Efter den turbulente start faldt der mere ro over Kattegat og dermed også den 27-åriges krop, så han bedre kunne flyve hen over bølgerne på det specielle bræt. Brættets t-formede finne løfter ham over bølgerne og brugte deres energi til at få fart på brættet. Men det var langt, langt hårdere end Casper Steinfath havde regnet med.

- Jeg er begyndt at få krampe i venstre lår, for jeg skal arbejde vildt hårdt i benene for at holde farten. Jeg skal hele tiden holde øje med bølgerne for ikke at miste fart, og jeg ligger med en puls på 190. Jeg glemmer helt at nyde det, sagde Casper Steinfath.

- Men at foile gennem vindmølleparken var megafedt. Jeg følte mig som en lille dreng i en gigantisk skaterpark, fortsætter han.

Herunder kan du se ham foile gennem vindmølleparken:

Projekt Viking Crossing begyndte søndag morgen kl. 08.50 i Grenaa Havn, hvor han tog sit første af tusindvis af padletag i sit forsøg på blive den første, der krydser Kattegat og blandt de få i verden, der har foilet mere end 100 kilometer. Ruten er omkring 120 kilometer, og besætningen på følgebåden Performer forventer, at han rammer Bua 20 kilometer nord for Varberg omkring kl. 17.00

Med sig har en større følgebåd med navigatører, livreddere og mediefolk, som vil dokumentere turen over. Hvis det lykkedes, er han en af meget få i verden, der har sejlet over 100 kilometer på et hydrofoilbræt.

Togtet har fået kælenavnet Viking Crossing 3.0, da det er tredje gang han forsøger at krydse et hav. I 2017 forsøgte han at krydse Skagerak første gang, men måtte give op bare 12 kilometer fra mål. Året efter havde han lært af sine fejl og padlede de 147 kilometer på godt 18 timer, og nu tager han kampen op med Kattegat.

Du kan følge Steinfaths færd over Kattegat live ved at klikke på dette link

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden