Her hjælper kun et lag ny asfalt: Tæt trafikeret vej er godt slidt

Vejen mellem rundkørslerne ved Toldboden og Kino-krydset skal repareres i tidsrummet fra 22. til og med 24. juni og det kræver tre dage med omkørsel i tidsrummet fra kl. 18 til 06

Rundkørslerne ved Toldboden og i Kino-krydset samt strækningen mellem dem er mærket af mange års tæt trafik. Nu skal asfaltbelægning og rundkørsler renoveres.Foto: Thisted Kommune

Rundkørslerne ved Toldboden og i Kino-krydset samt strækningen mellem dem er mærket af mange års tæt trafik. Nu skal asfaltbelægning og rundkørsler renoveres.Foto: Thisted Kommune

THISTED:Vejen langs Thisted Havn - og ikke mindst strækningen mellem rundkørslerne ved Toldboden og Kino-krydset er en af de tættest trafikerede strækningen i kommunen. Og tæt trafik gennem mange år kombineret med skader efter en kold vinter har sat spor både på de to rundkørsler og på vejen mellem dem.

Asfalten er slidt i begge kørebaner og i rundkørslerne, men den har også holdt nogle år længere end forventet, da den senest blev renoveret. Dengang var belægningens forventede levetid sat til perioden 2014-2017.

I perioden fra 22. til og med 24 juni skal asfaltbelægningen renoveres. Arbejdet vil foregå mellem kl. 18:00 og 06:00. I det tidsrum er vejen spærret for passage, så der etableres omkørsel, fremgår det af en pressemeddelelse fra Thisted Kommune. Flere steder i Thisted by er der opsat informationstavler med oplysninger om det forestående vejarbejde.

Som en del af arbejdet sker der også ændringer i belægningen i rundkørslerne. Den nuværende belægning af brosten i rundkørslernes inderste cirkel fjernes og erstattes med en asfaltbelægning, som overfladebehandles så den får en grønlig farve, der passer til beplantningen i midten af de to rundkørsler.

Den brostensbelagte del af rundkørslerne benyttes af store og tunge køretøjer, men problemet er, at de vrider brostenene løse og gennem årene har det kostet kommunen mange udgifter til reparationer af de løsrevne sten, som også har været skyld i flere farlige situationer.

Vejarbejdet kræver forholdsvis tørt og lunt vejr, og kan i tilfælde af kraftig regn blive forsinket. Når det er afsluttet bliver vejmarkeringen fornyet og cykelbanerne markeret efter den sidste nye viden omkring sikkerheden for cyklister i rundkørsler.

Det er ikke kun de to rundkørsler på havnen, som står foran en renovering. I samme periode som asfaltarbejderne på havnen udføres et garantireparationsarbejde på belægningen i rundkørslen ved den tidligere Falck station.

Rundkørslen fik nyt slidlag sidste efterår, men under arbejdet blev asfaltfirmaet overrasket af et skybrud, som betød at den nye asfalt ikke blev stærk nok. Nu fræses den af og erstattets af en helt ny asfaltbelægning i rundkørslen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.