I år er det tredje gang: Integrationspris bliver mere og mere synlig

Østre Skole i Thisted og vinduesfabrikken IdealCombi i Hurup får Thisted Kommunes integrationspris 2019

IdealCombi i Hurup er modtager af Thisted Kommunes integrationspris 2019. Arkivfoto: Ole Iversen

IdealCombi i Hurup er modtager af Thisted Kommunes integrationspris 2019. Arkivfoto: Ole Iversen

THY:Blandt 15 indstillede blev det Østre Skole i Thisted og vinduesfabrikken IdealCombi i Hurup som modtager Thisted Kommunes integrationspris 2019. Prisen tildeles i to kategorier, henholdsvis årets institution/forening og årets virksomhed.

Preben Holler (S), kommunalbestyrelsens repræsentant i integrationsrådet, som uddeler prisen, glæder sig over, at prisen, der i år uddeles for tredje gang, begynder at vinde fodfæste og ses som en anerkendelse, det er værd at gå efter.

- Det ses i antallet af indstillinger, men prisen er også med til at synliggøre integrationsrådet, siger Preben Holler.

Østre Skole i Thisted modtager Thisted Kommunens integrationspris 2019. Arkivfoto: Diana Holm

Østre Skole i Thisted modtager Thisted Kommunens integrationspris 2019. Arkivfoto: Diana Holm

Han oplyser, at Østte Skole får integrationsprisen som anerkendelse af sit store arbejde for for at integrere et stort antal elever med anden etnisk baggrund i skolens dagligdag.

- Skolen anlægger en helhedsbetragtning som omfatter både barnet og dets familie. Skolen løser en stor opgave, men gør det på en måde som anerkendes og påskønnes af alle, siger Preben Holler.

IdealCombi får prisen for virksomhedens arbejde for at etablere en dagligdag, der giver plads til medarbejdere med mange forskellige nationaliteter.

- Der er skabt nogle rammer i virksomhedens dagligdag, som tager individuelle hensyn. Både når det gælder transportmuligheder til og fra arbejde og til de kurser og den oplæring, der er nødvendig for at integrere medarbejdere med en anden baggrund end dansk i dagligdagen. Virksomheden gør en ekstra indsats og det gør en forskel, siger Preben Holler.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.