Musiker fik sit lydudstyr tilbage: - Jeg er rigtig glad og lettet

En mand og en kvinde fra Mors har erkendt tyveri af lydudstyr for over 200.000 kr.

Gerhard Mark har fået sit lydudstyr til over 200.000 kr. tilbage efter et tyveri for et par uger siden. <i>Arkivfoto: Bo Lehm</i>

Gerhard Mark har fået sit lydudstyr til over 200.000 kr. tilbage efter et tyveri for et par uger siden. Arkivfoto: Bo Lehm

NYKØBING:- Jeg er rigtig glad og lettet.

Det siger Gerhard Mark, musiker fra Nykøbing, efter at han tirsdag kunne tage ud til en adresse på Mors, hvor han blev genforenet med det lydudstyr for mere end 200.000 kr., som blev stjålet for et par uger siden.

To morsingboer, en 35-årig mand og en 41-årig kvinde, har erkendt, at det var dem, som sidst i maj brød ind i det tidligere plejehjem på Fyrvejen i Nykøbing og stjal lydudstyret.

Den i øvrigt tomme bygning er kommunalt ejet, men Gerhard Mark havde en aftale om at kunne opbevare sit udstyret i et par rum. Tyvene kunne komme ind i bygningen via en uaflåst kælderdør, hvorfra de fandt vej til opbevaringsrummene et andet sted i bygningen.

Gerhard Mark er overvældet over den store opbakning, som han har fået efter tyveriet, både i lokalområdet og blandt kolleger i hele landet. Et opslag, som han efter tyveriet skrev på Facebook, er således blevet delt ikke færre end 3000 gange.

- Der er rigtig mange musikerkolleger, som har delt det. Og der er jo tale om et lidt sjældent anlæg, som kun bruges af professionelle, så folk ville være opmærksomme på det, hvis det kom til salg, siger Gerhard Mark.

Han har også stor ros til politiets indsats for at opklare tyveriet. 

Lydudstyret, der i alt vejede omkring et halvt ton, omfatter flere forstærkere og subhøjttalere samt en mikserpult. Værdien blev i første omgang anslået til 160.000, men er siden blevet opjusteret og opgøres nu til 213.000 kr. Kun en mindre del, herunder en flightase med mikrofonstativer, mangler at komme tilbage.

Søren Ribens fra lokalpolitiet i Thisted ønsker ikke at sige noget om, hvordan man fandt frem til manden og kvinden. Og han kan heller ikke sige, om det er personer, der var kendt af politiet.

De to er blevet løsladt efter end afhøring.

Gerhard Mark har nu fundet et nyt lagerrum, hvor lydudstyret kan opbevares.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden