Coronavirus

Ingen smittespredning på Morsø-plejecenter

Beboere og medarbejdere på afdeling af Støberigården testet to gange

Covid 19-ramt medarbejder på Støberigården har ikke smittet hverken kolleger eller beboere på plejecenteret i Nykøbing. Arkivfoto

Covid 19-ramt medarbejder på Støberigården har ikke smittet hverken kolleger eller beboere på plejecenteret i Nykøbing. Arkivfoto

NYKØBING:Beboere, personale og pårørende på plejecentret Støberigården i Nykøbing kunne ånde lettet op, efter at det onsdag viste sig, at en corona-ramt medarbejder ikke har smittet andre.

Medarbejderen blev testet positiv fredag i sidste uge, hvorefter der blev indført besøgsforbud i den afdeling med otte beboere, hvor den pågældende arbejder. Siden er både beboerne og de syv andre medarbejdere i afdelingen blevet testet to gange. De sidste af testsvarene, der alle var negative, kom onsdag, oplyser Ann Lisbeth Martinussen, chef for ældre, sundhed og rehabilitering i Morsø Kommune.

I mellemtiden har de syv medarbejdere været hjemsendt, hvorefter kolleger fra andre afdelinger på Støberigården trådte til - samtidig med, at den isolering, som der i hele coronatiden har været mellem afdelingerne, naturligvis blev opretholdt.

- Der har været ro og forståelse hele vejen rundt, og de pårørende har også taget det fantastisk, fortæller Ann Lisbeth Martinussen.

Det er første gang, der er konstateret corona-smitte på et af Morsø Kommunes plejecentre, men tidligere har både hjemmeplejen og kommunens afklaringscenter været ramt.

Den smittede medarbejder havde i øvrigt kun været på arbejde en enkelt dag i sidste uge, da hun blev testet positiv. Hun har det i dag godt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.