Forsyningsselskaber

Kampvalg mellem syv: Nu skal der nye forbrugere i bestyrelsen

Morsø Forsynings kunder kan stemme til onsdag klokken 12

- Det er helt vildt fedt, at så mange stiller op. siger ?Vivian S. Søndergaard, direktør for Morsø Forsyning. Arkivfoto: Bo Lehm

- Det er helt vildt fedt, at så mange stiller op. siger ?Vivian S. Søndergaard, direktør for Morsø Forsyning. Arkivfoto: Bo Lehm

MORS:Der var en, der var to ... Ja, der er faktisk hele syv mænd, som stiller op til denne uges valg til to forbrugerrepræsentantpladser i Morsø Forsynings bestyrelse.

Det er en helt anden situation end ved det forrige valg til de to pladser, som almene forbrugere har ret til at besætte i kommunalt ejede forsyningsselskaber. Dengang behøvede man ingen afstemning, idet der kun var de samme to godkendte kandidater at vælge imellem.

Og et bredt felt af kandidater er præcis, hvad direktøren for Morsø Forsyning, Vivian S. Søndergaard, har ønsket sig, blandt andet i NORDJYSKE i september, hvor hun opfordrede interesserede til at skaffe sig de nødvendige 10 stillere for kunne stille op.

- Det er helt vildt fedt, at så mange stiller op. Der var ikke så mange til de informationsmøder, vi holdt, men kandidaterne har meldt sig, og der er både nye folk og gengangere, som tidligere har siddet i bestyrelsen som politikere. Og de har ført valgkamp, både på vores hjemmeside, på Facebook og ved at dele løbesedler om sig selv ud, siger Vivian Søndergaard.

Lav stemmeprocent

Til gengæld er direktøren ikke imponeret over stemmeprocenten, sådan som den tager sig ud en dags tid, før afstemningen lukker onsdag.

- Omkring 400 har indtil nu stemt, og det skal holdes op imod, at 8200 spildevandskunder og 4400 vandkunder kan stemme. Men de kan nå det endnu, siger Vivian Søndergaard.

Der er ikke den samme lovgivningssikrede ret til forbrugerindflydelse inden for varme, som Morsø Forsyning leverer til Nykøbing-området. Men forbrugerrepræsentanterne vil, som direktøren udtrykker det, få lov at deltage i diskussioner og beslutninger om hele butikken sammen med de fem politikervalgte.

- Det er vigtigt, at der sidder forbrugere til at prikke politikerne på skulderen, siger Thomas Jensen. Arkivfoto: Bo Lehm

- Det er vigtigt, at der sidder forbrugere til at prikke politikerne på skulderen, siger Thomas Jensen. Arkivfoto: Bo Lehm

Nu er jeg forbruger

Og det passer Niels Kristian Østergaard, Sdr. Dråby, fint. Han har tidligere siddet i bestyrelsen for Socialdemokratiet, men blev ikke genvalgt ved sidste kommunalvalg.

- Denne gang er jeg hverken politiker eller partisoldat, men forbrugerrepræsentant. Valgperioden er kun to år denne gang, men hvis man vælger mig eller Poul Kristensen (også eks-politiker, red.) får man kandidater, der er driftssikre fra dag et, fordi vi har prøvet det før, siger Niels K. Østergaard.

-  Denne gang er jeg hverken politiker eller partisoldat, men forbrugerrepræsentant, siger Niels K. Østergaard. Arkivfoto: Diana Holm

- Denne gang er jeg hverken politiker eller partisoldat, men forbrugerrepræsentant, siger Niels K. Østergaard. Arkivfoto: Diana Holm

Både han og Thomas Jensen, Ejerslev, der stillede op til kommunalvalget for Det Konservative Folkeparti, siger, at de vil være forbrugervalgte vagthunde, men ikke som udgangspunkt lave noget om, hvis de bliver valgt.

- Jeg tror faktisk, at forsyningen kører rigtigt godt og strømlinet nu, og man er inde i en god stime på klima- og miljøområdet. Begge dele interesserer mig. Desuden finder jeg det vigtigt, at der sidder forbrugere til at prikke politikerne på skulderen, hvis de kommer i tvivl om, hvilke interesser, selskabet bør arbejde ud fra, siger Thomas Jensen.

Der ydes et honorar på 24.000 kroner årligt for at sidde i Morsø Forsynings bestyrelse. Foruden de nævnte opstiller Christian Lyndrup, Jørgen Larsen Vilsgaard, Jørgen Rasmussen og Allan Riis Larsen. Sidstnævnte er i dag i bestyrelsen for forbrugerne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.