Klar opgave venter: Der skal findes jobs til ukrainske flygtninge

De ukrainske flygtninge vil gerne i arbejde, og vores jobcenter er klar til at hjælpe dem, siger Ib Poulsen, DF, formand for Thisted Kommunens arbejdsmarkedsudvalg

Kommunens jobcenter er klar til at løfte opgaven med at finde arbejde til ukrainske flygtninge, siger Ib Poulsen, DF, formand for kommunens arbejdsmarkedsudvalg <i>Foto: Bo Lehm</i>

Kommunens jobcenter er klar til at løfte opgaven med at finde arbejde til ukrainske flygtninge, siger Ib Poulsen, DF, formand for kommunens arbejdsmarkedsudvalg Foto: Bo Lehm

THISTED:Siden årsskiftet har kommunens nye arbejdsmarkedsudvalg blot haft et enkelt møde. Det var i januar, men nu kan krigen i Ukraine indirekte være årsag til, at udvalget må øge mødefrekvensen.

- På udvalgets møde i januar var holdningen, at der skulle holdes et møde i kvartalet, men taler situationen for det, så mødes vi oftere, siger udvalgsformand Ib Poulsen, DF.

Den situation kan meget vel være de ukrainske flygtninge, som kommer til kommunen. 

- I udgangspunktet er det en opgave for kommunens jobcenter at hjælpe ukrainerene i arbejde, og det er mit klare indtryk, at de meget gerne vi have et job og hellere før end senere, siger Ib Poulsen og tilføjer, at før det kan ske, skal hver enkelt have en opholdstilladelse.

For at lette flygtningenes vej til en dansk dagligdag, har kommunen åbent et kontor i Storegade i Thisted. Her er medarbejdere fra blandt andet jobcentret og Borgerservice klar til at hjælpe ukrainerene med de mange praktiske problemer, de møder. Blandt andet når de skal søge opholdstilladelse og senere når de skal i arbejde.

- Noget af det første, ukrainerne spørger om, er muligheden for at få et arbejde. Det er vigtigt for dem, og derfor skal vi være opmærksomme på, at vi har ressourcerne til at hjælpe dem på vej. Og som tingene ser ud lige nu, har jobcentret ressourcer, blandt andet fordi antallet af ledige danskere er meget lavt i øjeblikket.

Ib Poulsen peger også på, at der er efterspørgsel på arbejdskraft i flere brancher.

- Både landbruget og en række servicefag mangler hænder, og det kan forhåbentlig gøre opgaven med at finde arbejde til ukrainerne nemmere fra den dag, de har deres opholdstilladelse, siger han.

Lige nu er der ressourcer til at håndtere situationen.

- Derfor er der ikke behov for, at vi politisk går ind og tager nogle initiativer i situationen. Tingene fungerer, som de skal, men viser det sig, at der bliver behov for nogle politiske beslutninger fremadrettet for at sikre, at vi fortsat kan løse opgaven bedst muligt, er vi klar til det, siger Ib Poulsen.

Udvalgsformanden tilføjer, at beskæftigelsesmulighederne for de ukrainske flygtninge bliver et af punkterne på udvalgets møde i næste måned.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.