Landsby har ventet i årevis på nye boliger: Nu ligger der en tidsplan

Boligselskab fra Mors skal bygge boliger i Vestervig

Boligerne skal opføres på dette godt 10.000 kvadratmeter store areal i Vestervig.  <i>Foto: Styrelsen for Effektivisering og Digitalisering</i>

Boligerne skal opføres på dette godt 10.000 kvadratmeter store areal i Vestervig.  Foto: Styrelsen for Effektivisering og Digitalisering

THY-MORS:Det er efterhånden godt fem år siden, der blev oprettet en liste med folk, der var interesseret i at flytte ind i en kommende almen bolig i Vestervig. Boligerne er stadig ikke bygget, men hovedparten af navnene på listen har alligevel ikke opgivet, men venter endnu. Nu ligger der en ny tidsplan for byggeprojektet.

Det er Boligselskabet Nykøbing Mors, der bliver bygherre på de planlagte 10 klyngehuse, der skal ligge på et godt 10.000 kvadratmeter stort areal på Aagade. Det såkaldte Klosterbo-projekt er godkendt i Thisted Kommune, og arkitektens tegninger ligger klar. 

Alt var stort set parat til at sende byggeriet i udbud i august, men i foråret trak boligselskabet i bremsen. Det skete med henvisning til de tårnhøje priser på byggematerialer.

Nu er det imidlertid besluttet, at byggeriet skal i gang i 2023, uanset hvad. Planen er at sende projektet i udbud i januar 2023.

- Vi skal helst kunne tage første spadestik medio 2023, så boligerne kan stå klar til indflytning i 2024, siger Ansgar Nygaard, formand for Boligselskabet Nykøbing Mors.

De geotekniske undersøgelser påbegyndes efter sommerferien.

- Så kan folk da begynde at se, at der sker noget, siger Ansgar Nygaard.

6. oktober afholder boligselskabet et informationsmøde i Aktivitetscenter Vestervig-Agger om projektet.

Formanden oplyser, at der vil blive tre boliger på 69 kvadratmeter, fem på 83 kvadratmeter og to på 97 kvadratmeter. 

Keld Jensen, initiativtager til Klosterbo-projektet, forventer ikke, at det vil blive vanskeligt at leje boligerne ud.

- Vi har jo en interessentliste fra dengang, vi holdt de første offentlige møder, og de har egentlig holdt meget godt ved på nær fire par, som ikke kunne vente. Der er stadig 15 interesserede på listen, oplyser han.

Den oprindelige plan var at bygge 17 boliger. I første omgang opføres altså 10 boliger, og så kan der blive en anden etape, hvis der er interesse for det.

- Beliggenheden er fantastisk med naturstier rundt omkring og nem adgang til midtbyen. Vi arbejder meget på, at det skal være hyggeligt og et sted, hvor man tager sig af hinanden, fremhæver Keld Jensen og fortsætter:

- Det kan godt være, der ikke bliver råd til fælleshus lige med det samme, men så kan man måske lave et orangeri eller et eller andet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.