Se eller gense video: Politikere løb spidsrod mellem bannere og slagord

Medlemmerne af Thisted Kommunalbestyrelse mødt af protesterende forældre, mens de ankommer til aftenens kommunalbestyrelsesmøde

Byrådspolitikerne måtte løbe spidsrod mellem borgere og bannere forud for byrådsmødet om skolelukninger i Thisted <i>Foto: Bo Lehm</i>

Byrådspolitikerne måtte løbe spidsrod mellem borgere og bannere forud for byrådsmødet om skolelukninger i Thisted Foto: Bo Lehm

THISTED:Klokken 19 startede der kommunalbestyrelsesmøde i Thisted og på forhånd samlede al interessen sig om et enkelt punkt.

Politikerne skal nemlig tage stilling til om forvaltningens vidtrækkende oplæg til en ny skolestruktur skal sendes i en otte uger lang høring. Forslaget lægger blandt andet op til at lukke fem skoler og skoleafdelinger og lukke overbygningen på yderligere to skoler. 

Skolelukninger i Thisted <i>Foto: Bo Lehm</i>

Skolelukninger i Thisted Foto: Bo Lehm

Den plan møder massiv modstand fra forældre og ildsjæle fra de mange lokalsamfund, der står til at miste deres folkeskole. 

Både foran indgangen til rådhuset og i kommunalbestyrelsens mødesal signalerede både bannere og slagord fra de mange fremmødte inden mødet klart, at politikerne skal tænke sig grundigt om, når de efter den otte uger lange høring, som de fleste forventer godkendt af kommunalbestyrelsen, skal træffe den endelige beslutning om fremtiden for de berørte skoler.

Skolelukninger i Thisted <i>Foto: Bo Lehm</i>

Skolelukninger i Thisted Foto: Bo Lehm

Tænk jer om og tænk på en fremtid for skolerne ude i de mindre lokalsamfund - og tænk på det bedste for børnene. Det er sagt flere gange i de seneste uger, og det er også budskabet til politikerne, mens de ankommer til aftenens møde. 

I forslaget indgår lukning af skolerne i Vestervig, Koldby og Bedsted samt lukning af skoleafdelingerne i Østerild og Vesløs.

Skolelukninger i Thisted <i>Foto: Bo Lehm</i>

Skolelukninger i Thisted Foto: Bo Lehm

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.