Malthe Jakobsen nåede ikke engang på banen: Bil påkørt på første omgang

Weekendens afdeling af European Le Mans Series blev en kort fornøjelse for den lokale racerkører

Privatfoto.

Privatfoto.

BELGIEN:I weekendens afdeling af European Le Mans Series nåede Malthe Jakobsen end ikke at køre en omgang af løbet, før teamets LMP3-racerbil blev kørt af banen og måtte udgå.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

En urutineret konkurrent i en LMP2-bil lavede en fejlbedømmelse og kørte direkte op bagi RLR Msport-bilen med Malthe Jakobsens teamkammerat Michael Benham bag rattet. Benham kunne trille bilen tilbage til pitgaragen, men efter et kort eftersyn af mekanikerne var dommen klar:

Ikke mere racerløb i denne weekend.

Dermed nåede den hurtige thybo ikke at køre en meter af racerløbet på Spa-Francorchamps, og det frustrerede det unge racertalent:

- Det er pisse træls for at sige det lige ud. En manøvre som den, Michael blev udsat for, er både farlig og unødvendig. Han har fået en ret hård straf af dommerne, men det giver os jo ikke en potentiel podieplacering tilbage, lyder det fra en skuffet Malthe Jakobsen, som efter en god kvalifikation kunne se bilen klare sig godt i den indledende del af løbet.

- Vi valgte at tage det obligatorisk lange pitstop i starten af løbet, mens mange af konkurrenterne ventede til senere. Derfor vidste vi, at en del af dem foran ville være bagved os, når vi nærmede os målstregen. Så farten var helt sikkert med os, og det gør det bare endnu mere surt.

Efter den hårde medfart på banen er Malthe Jakobsen og RLR Msport ude af kampen om topplaceringerne i LMP3-mesterskabet. Det skal dog ikke afholde thyboen og det engelske team fra at jagte en sejr i årets sidste løb på Portimao i Portugal:

- Sidste år lå vi til en andenplads, da vores startermotor gik i stykker. Alle tre kørere er hurtige dernede, og med den fart som vi har i bilen i år, tror jeg på at vi kan kæmpe med om sejren. Det trænger vi også til efter den her sæson, slutter Malthe Jakobsen.

Sæsonafslutningen på Portimao køres den 24. oktober.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Politi og kommune undersøger henvendelse om muligt overgreb i børnehave
Luk