Malthes uheldsweekend

Den tredje afdeling i Formel 4 mesterskabet i Sydøstasien blev en bizar oplevelse for racerkøreren fra Thy

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SENNELS:Det blev en uheldsweekend med adskillige bizarre oplevelser, da den 15-årige Malthe Jakobsen fra Sennels skulle i gang med den tredje afdeling af det sydøstasiatiske mesterskab i Formel 4.

Ved den anden afdeling i serien i Malaysia var han selv kommet lettere til skade i et par sammenstød, hvor konkurrenterne ramte Malthe Jakobsens racerbil, men denne gang var det et utal af mekaniske fejl, som gav en resultatløs weekend.

- Jeg havde ellers regnet med at udfordringerne skulle være slut nu, men ulykkerne er nærmest væltet ned over mig i weekenden, fortæller Malthe Jakobsen, om løbene på Chang International Circuit i Thailand.

Allerede under tidtagningen føltes det ”skævt”, selvom han kørte sig til sjette startplacering i det første løb.

Den skæve fornemmelse blev ikke mindre i det første løb, der blev kørt i silende regn - ikke noget, der gør livet som racerkører lettere. Alligevel præsterede Malthe Jakobsen en tredjeplads uden at have en fornemmelse af, hvad bilen foretog sig:

- Bilen både under- og overstyrede helt som den selv ville, så at jeg overhovedet holdt den på banen var imponerende. Efterfølgende fandt vi ud af, at jeg siden mit bilbytte for et par løb siden, har kørt med en defekt støddæmper - den havde simpelthen sat sig fast!

Den blev skiftet, men så knækkede en trækaksel på vej ud til løbet. Da den var skiftet sagde gearkassen sære lyde og i på en god halv time inden tredje løb fik mekanikerne fundet en reservebil frem og flyttede karosseridele og andre smådele.

- Med under en time til at få den gjort klar, var der jo slet ikke tid til at kontrollere dens opsætning ... så det var endnu en spændende køretur, jeg fik mig der. Rattet sad skævt og bilen havde sit helt eget liv, men jeg sluttede da på sjettepladsen, så jeg er ved at være skarp til at køre i en bil som er alt andet end optimal, griner Malthe Jakobsen.

Med tid til at justere bilen inden weekendens sidste løb var både Malthe og teamet omkring ham optimistiske, men det gode resultat udeblev. Efter et par omgange med kraftige rystelser i bilen forlod det ene baghjul bilen.

En 8 millimeter bolt var knækket.

- Jamen det er jo helt til grin. Jeg er taget herud for at køre med om mesterskabet og lave nogle resultater, så jeg kan bevise for mine sponsorer og omgangskreds, at jeg er værd at satse på. Det synes jeg ikke helt jeg har held med lige nu, så nu går vi i tænkeboks for at vurdere om det giver mening at fortsætte.

På trods af en mildest talt ærgerlig 2019-sæson har selvtilliden ikke taget skade hos den 15-årige racerkører, for talentet er til stede:

- Når bilen kører, så ligger jeg jo i den sjove ende af feltet, og det er dét, der er vigtigt. Og helt ærligt - hvis jeg kan have en pokal med hjem i kufferten efter så ringe en løbsweekend, så synes jeg at jeg har markeret at jeg har styr på min del af opgaven, siger Malthe Jakobsen.

- Vi ved ikke helt, om vi skal grine eller græde, fortæller Malthes far, Lasse Jakobsen, og nu vil både han og sønnen gå i tænkeboks og overveje, hvad der videre skal ske.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden