Man danser da i strandsandet

Man har nu flere gange kunnet opleve klassisk ballet på stranden i Agger. Nu bliver det også muligt at opleve moderne danseteater

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Efter at have spillet ved Jens Søndergaard Museet i Bovbjerg og Strandingsmuseum St. George i Thorsminde spiller Holstebro Dansekompagnu nu ved Vesterhavshytten og Signalmasten i Agger søndag 5. september kl. 17 og 20 forestillingen ”Dans under åben himmel”.

Holstebro Dansekompagni er arrangør af forestillingen i samarbejde med de kulturhistoriske museer i Holstebro Kommune – Strandingsmuseum St. George i Thorsminde og Lemvig Museum – samt Museum Thy. Projektet er støttet af Kulturlab - Holstebro Kommune og Holstebro Teaters udviklingspulje.

”Dans under åben himmel” er en familieforestilling, man kan opleve uanset alder eller nationalitet. Den er rettet mod kyst- og naturturister ved den jyske vesterhavskyst. Dansen foregår i havstokken. For to år siden prøvede kompagniets lette dansere det tunge sand, og det fandt de var mageløst og dragende.

Forestillingen er inspireret af den græske mytologi om sirenerne, havheksene. I vindens sus, havets brusen og de smukke omgivelser bliver publikum taget med på en rejse i en virtuos dansefortolkning af den klassiske fortælling om sirenerne, der med deres smukke stemmer lokkede sømændene til havs. Men den er også inspireret af havets historier fra den jyske vestkyst – fortolket af forfattere som jyske Steen Steensen Blicher (1782-1848), fynske H. C. Andersen (1805-75) og engelske Catherine Brighton (født 1943), der alle tre har skrevet gådefulde og dramatiske værker om havets indvirken på mennesker.

I forestillingen medvirker danserne Jasmine Gordon, Jon Ipina, Elena Nielsen, Bjørk-Mynte Paulsen, Matthew Rawcliffe og Mikkel Alexander Tøttrup. Forestillingen er udviklet af koreograf Marie Brolin-Tani, hvis koncept og idé den bygger på, i samarbejde med dansekompagniet. Sarah Fredelund har stået for scenografi og lysdesign, mens Åsa Gjerstad har designet kostumerne. Christian Tronhjem har skabt musikcollagen, og Ingeborg Svenneborg har været konsulent på forestillingen.

Forestillingen er gratis, men man skal selv medbringe stol og tæppe samt være forberedt på al slags vejr. Aflysning kan da også finde sted, hvis vejret bliver for dårligt.

pd

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.