Mere liv på central plads: Fondspenge til permanent scene på Store Torv

Med 250.000 kroner fra Salling Fondene er der penge til en nyt initiativ, der skal skabe liv i Thisteds bymidte

I det daglige bliver multiscenen en stor sandkasse med siddepladser hele vejen rundt. Illustration fra projektbeskrivelsen

I det daglige bliver multiscenen en stor sandkasse med siddepladser hele vejen rundt. Illustration fra projektbeskrivelsen

THISTED:En ny, permanent multiscene placeret på Store Torv Thisted skal dels fungere som et frirum for børn - den skal nemlig også rumme en stor sandkasse - og være ramme om eller indgå som del af fremtidige arrangementer på torvet.

Sådan tegner mulighederne sig efter Salling Fondene, der ejer Føtex, Bilka, Netto og Fætter BR, har doneret 250.000 kroner til multiscenen.

Projektet mangler endnu kommunens godkendelse, men er et punkt på dagsordenen til næste måneds møde i udvalget for erhverv, klima, teknik og miljø.

- Salling Fondene synes, at projektet med ”Sandkassen”, der nytænker en aktivitet for børnene ind i en sceneløsning, der gør det let at lave aktiviteter på Store Torv, er et udtryk for en type nytænkning, der skal til for at skabe liv i byerne. Derfor er vi også glade for at kunne bidrage til realiseringen af projektet med 250.000 kroner, siger varehuschef Palle Jensen, Føtex i Thisted, i en pressemeddelelse.

Handelschef Michael Vendelbo står bag projektet. Han fortæller, at multiscenen i det daglige er en stor sandkasse med siddende opholdsmuligheder hele vejen rundt. Tanken er, at scenen overdækkes med et sejl, der skåner både for sol og regn.

- Der skal lægges strøm nok til multiscenen til brug, når der skal afvikles musik eller andre kulturbegivenheder på scenen, som får en flytbar og stabil bund, der kan lægges over sandkassen, når scenen skal bruges til andre formål end leg, fortæller Michael Vendelbo.

Scenen indvies fredag 27. maj med et Tour de France i børnehøjde

- Tour de France har tourstart I Danmark fredag den 1. juli. I den forbindelse er der en stor hvervekampagne for at få børnene til at være mere aktive og cykelinteresserede. Vi har indgået et samarbejde med Børne touren, Thy Cycle Ring og Thisted Kommune om at lave en stor event i den forbindelse, fortæller Michael Vendelbo.

Det sker med afvikling af et cykelløb for børn i gågaden over en strækning på cirka 800 meter med start og mål på Store Torv med multiscenen som samlingspunkt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden