Nu skal politikerne for alvor på banen: Borgerskole er en varm sag

SF’s Morten Bo Bertelsen kritiserer forløbet i sagen om at lade Borgerskolen vige for boligbyggeri og muligt nybyggeri til Jobcenter

Morten Bo Bertelsen stiller sig kritisk overfor tanken om at sælge Borgerskolen, før der er fundet løsninger for de nuværende brugere og drøftet alternativer til nyt boligbyggeri.Foto: Bo Lehm

Morten Bo Bertelsen stiller sig kritisk overfor tanken om at sælge Borgerskolen, før der er fundet løsninger for de nuværende brugere og drøftet alternativer til nyt boligbyggeri.Foto: Bo Lehm

THISTED:- Er det muligheden for at opføre boliger med fjordudsigt, der skal styre, hvad der lader sig gøre i Thisted Kommune.

Det siger Morten Bo Bertelsen, SF, forud for tirsdagens møde i Thisted Kommunalbestyrelse. Her er fremtiden for Borgerskolen på dagsordenen, når der skal tages politisk stilling til at sælge grunden og skolebygninger for at bane vej for boligbyggeri - og yderligere tages stilling til, om der skal afsættes midler til byggeri af et nyt Jobcenter. Det har i dag til huse på Borgerskolen.

- I september 2020 traf et flertal kommunalbestyrelsen bag lukkede døre en principbeslutning om at arbejde videre med et boligprojekt på grunden. Beslutningen, som jeg ikke stemte for, blev truffet ud fra en henvendelse fra et Aalborg-firma, som ville købe grunden for at bygge boliger, siger Morten Bo Bertelsen, som kritiserer beslutningen for at være truffet på et usikkert grundlag.

- Dels ved vi ikke, hvad vi kan få for at sælge grund og bygninger, dels risikerer vi at skulle bruge 72 millioner kroner til at opføre et nyt jobcenter. Er det smart - eller er det udtryk for, at vi er gået ”anlægs-amok”, siger Morgen Bo Bertelsen, som i økonomiudvalget afviste at sende grunden i udbud, før der er fundet løsninger for de nuværende brugere af Borgerskolen og drøftet andre muligheder for bygningerne.

- Dels er det vanvittigt, hvis man vil bruge 72 mio. kroner til et nyt Jobcenter, dels er det forkert overhovet at behandle sagen, så længe økonomien i projektet ikke er tilstrækkelig belyst, siger han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.