Ny børnehave udskudt: Men Sennels får måske pavilloner

Pres på både skole og børnehave i Sennels får børne- og familieudvalg til at foreslå, at kommunen bruger 3,3 mio. kr. til bl. a. pavilloner 

Sennels Børnehave er både nedslidt og for lille. Thisted Kommune har udskudt byggeriet af ny børnehave på grund af de stigende byggeomkostninger. Men børne- og familieudvalget vil nu bruge 3,3 mio. kr. til midlertidige løsninger for både børnehaven og Sennels Skole, der også mangler plads.  <i>Arkivfoto: Bo Lehm</i>

Sennels Børnehave er både nedslidt og for lille. Thisted Kommune har udskudt byggeriet af ny børnehave på grund af de stigende byggeomkostninger. Men børne- og familieudvalget vil nu bruge 3,3 mio. kr. til midlertidige løsninger for både børnehaven og Sennels Skole, der også mangler plads.  Arkivfoto: Bo Lehm

SENNELS:En licitation, der endte med at blive 12 mio. kr. dyrere end forventet, fik i efteråret Thisted Kommune til at udskyde byggeriet af en ny børnehave i Sennels.

Men behovet for mere plads til både daginstitution og skole er så stort, at kommunens børne- og familieudvalg nu vil bruge 3,3 mio. kr. til bl. a. pavilloner, der kan løse pladsproblemerne, indtil et nybyggeri kan gennemføres.

- Der er nogle kapacitetsproblemer i Sennels, så vi er nødt til at gå ind og gøre noget klogt, siger Peter Larsen (V), formand for børne- og familieudvalget.

Børnehaven er i 2023 normeret til 72 børn, hvilket er otte flere end sidste år. Men hvis alle børn på ventelisten skal optages i børnehaven, vil tallet ved årets udgang være vokset til 81. 

Dertil kommer børn i vuggestuealderen. Dagplejen i Sennels er lige nu normeret til 28 børn, men allerede til maj ventes antallet af børn under tre år med et pasningsbehov at være oppe på 34.

Sennels har i dag ikke noget vuggestuetilbud, og da det er vanskeligt at få dagplejere i området, vil børne- og familieudvalget etablere den ønskede vuggestueafdeling allerede i år. Men altså i midlertidige lokaler.

Direktionen imod

Og på trods af en indstilling fra kommunens direktion om, at der ikke bruges penge på formålet, fastholder et enigt børne- og familieudvalget, at man ønsker at bruge 3,3 mio. kr. til vuggestue, børnehave og skole i Sennels. Pengene tages ikke af kassen, men fra nogle rådighedsbeløb, som kommunen i 2023 har afsat til ændring af skolestrukturen og til sammenlægning af dagtilbud.

- Vi står med en akut udfordring i Sennels. Men kommunalbestyrelsen skal selvfølgelig være med på den,  siger Peter Larsen. 

Ifølge indstillingen skal der lejes to pavilloner, en til børnehaven og en til skolen. Selv om den første skal  lejes i to et halvt år og skolepavillonen i tre år, står børnehavepavillonen til at koste godt 1,9 mio. kr., mens udgifterne til skolens pavillon er beregnet til 825.000 kr.

Vuggestuen skal ifølge planen indrettes i en eksisterende bygning. Det vil koste 555.000 kr., med etablering af varmt gulv i tre rum som den største udgift.

Både indretningen af vuggestuen og den udvidede børnehave forventes at kunne være klar til 1. august. Og Sennels Skole håber hurtigst muligt at kunne få den nye pavillon, for her vil man være udfordret på pladsen, allerede når de nye førskolebørn starter 1. april.

Nybyggeri: 33 mio. kr.

Børnehavebyggeriet i Sennels, som oprindelig var budgetteret til 21,5 mio. kr., var et af de projekter, som Thisted Kommune i 2022 måtte sætte i bero, efter at licitationen viste sig at overstige budgettet med 12 mio. kr.

Oprindelig var der afsat 21,5 mio. kr. til den nye børnehave i Sennels. Men efter at have været i licitation, så det ud til, at den samlede pris ville ende på cirka 33 mio. kr.

- Byggeriet er ikke opgivet. Men vi afventer, hvordan markedet udvikler sig, inden vi afholderen ny licitation, oplyser Lars Sloth, direktør for børne- og familieforvaltningen.

Per Skovmose (K), der ønsker at træde ud af kommunalbestyrelsen, deltog ikke i børne- og familieudvalgsmødet. 

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.