Polarlavtryk nærmer sig med sne - disse nordjyske kommuner kan blive ramt

Der kan falde op til 10 centimeter tøsne i flere nordjyske kommuner - hvis meteorologerne får ret

Motorvej E39 var spejlglat fra Tylstrup til Bouet onsdag morgen.      <i>Foto: Lars Pauli</i>

Motorvej E39 var spejlglat fra Tylstrup til Bouet onsdag morgen. Foto: Lars Pauli

NORDJYLLAND:Fire nordjyske kommuner står til at blive ramt hårdest - i hvert fald hvis det går som meteorologerne ved TV2 Vejret og Danmarks Meteorologiske Institut spår.

Det er resterne af et såkaldt polarlavtryk, der nærmer sig Danmark med en vis hurtighed. Det sker i løbet af eftermiddagen, hvor det går i land ved vestkysten og i Nordjylland vil ramme Thisted, Morsø, Jammerbugt og Vesthimmerlands kommuner hårdest. Der kan dog også komme både slud og tøsne i de øvrige nordjyske kommuner, men lavtrykket svækkes, når det bevæger sig ind over land. 

Derfor er det de vestlige kommuner, der bliver hårdest ramt.

Og selv om der ind i mellem vil være solstrejf, så følger der formentlig voldsomme byger med resterne af polarlavtrykket - byger, der kan indeholde både slud og tøsne - ifølge meteorologerne helt op til 10 centimeter sine steder - og en del blæst. 

Motorvej E39 var spejlglat fra Tylstrup til Bouet onsdag morgen. Enkelte valgte at holde en pause i nødsporet.  <i>Foto: Lars Pauli</i>

Motorvej E39 var spejlglat fra Tylstrup til Bouet onsdag morgen. Enkelte valgte at holde en pause i nødsporet.  Foto: Lars Pauli

Lokalt kan der komme vindstød af stormstyrke - mestendels ved vestkysten.

"Polarlavtryk opstår dog langt væk fra de områder, ofte dybt inde i den arktiske koldluft. De drives nemlig af temperaturforskellen op igennem atmosfæren og dannes over havet i de arktiske egne. Samtidig er polarlavtryk også meget mindre i størrelse end de normale frontsystemer, som passerer landet," skriver TV2 Vejret på sin hjemmeside.

Her til morgen er flere nordjyder da også vågnet op til en del hagl rundt omkring, og da temperaturerne har bevæget sig lige omkring nulpunktet har der også sine steder været rasende glat på vejene - blandt andet på motorvej E39 fra Tylstrup og sydover ind mod Bouet. 

Også flere andre steder glider trafikken langsomt, fordi de nordjyske trafikanter ikke tager de store chancer i det glatte føre. 

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.