Præstegården står stadig tom: Hanstholm-Klitmøller-Ræhr-Vigsø pastorat har endnu ikke ansat ny præst

Til trods for en lang proces, hvor man har forsøgt at få ansat en ny præst, er det endnu ikke lykkedes at lokke en præst til området. 

Hansted Kirke og de tre andre kirker i sogne-sammenslutningen kan forhåbentligt snart byde en ny præst velkommen. <i>Foto: Peter Mørk</i>

Hansted Kirke og de tre andre kirker i sogne-sammenslutningen kan forhåbentligt snart byde en ny præst velkommen. Foto: Peter Mørk

HANSTHOLM:En helt ny og flot præstegård er for nyligt blevet opført på Brunbjerg Skrænt i Hanstholm. Men i øjeblikket er der mere gård end præst, da man endnu ikke har fået et nyt navn på postkassen. 

Siden tidligere, mangeårige sognepræst Finn Feilan stoppede, har sammenslutningen af de fire sogne ikke fået en ny, fast præst ved altertavlen. Og efter en længere proces med at forsøge at finde en afløser, har man nu sat søgningen i bero til efter sommerferien, hvor der kommer flere færdiguddannede præster på markedet. 

- Vi vil bare gerne have en præst, der vil os. Nu giver vi den lige lidt tid, og så forsøger vi igen efter sommeren, siger Kirsten Bloch Ravn, der er menighedsrådsformand i Hansted Sogn. 

Om det er en nyuddannet eller erfaren præst er ifølge menighedsrådsformanden ikke vigtigt, så længe man formår at få en præst, der passer til det de fire sogne søger. 

Præsten var fundet - men sagde nej

Da man i seneste omgang af søgningen efter en ny præst, forsøgte at få stillingen besat, havde man fra de fire sognes side held til at finde en, der i første omgang takkede ja til jobbet, men som siden trak sig af personlige årsager, oplyser menighedsrådsformanden fra Hansted Sogn. 

I øjeblikket har man en konstitueret præst, der vikarier, men på den lange bane ønsker man meget at finde en fast præst, der vil få til huse i Hanstholm. Præsten skal dække sognet sammen med den anden faste præst Mariann Dyhrberg Christensen. 

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.