Præsten er nu også valgt til kommunalbestyrelsen

Claus Nybo, sognepræst i Vestervig-Agger, blev Socialdemokratiets niende og sidste mandat

Claus Nybo er nyvalgt medlem af Thisteds kommunalbestyrelse. Arkivfoto

Claus Nybo er nyvalgt medlem af Thisteds kommunalbestyrelse. Arkivfoto

HELLIGSØ:For et år siden blev han indirekte valgt til præst, da menighedsrådsvalget i Vestervig-Agger handlede om den populære - men også omstridte - præst i de to sogne.

Tirsdag var der så på ny valg til Claus Nybo. han kan efter nytår tage plads i Thisteds kommunalbestyrelse som Socialdemokratiets niende og sidste mandat.

Han fik i alt 190 personlige stemmer. 105 af disse krydser blev sat på valgstedet i Vestervig.

Claus Nybo er tilbage som præst i Vestervig, efter at han sidste år fyldte 70 år og derfor faldt for aldersgrænsen for præster i folkekirken. Han sagde ja til at stille op, men gjorde det med holdningen: "Nu ser vi, hvad der sker".

- Jeg har været begravet i arbejde her, og havde egentlig ikke tid til at føre valgkamp, fortæller Claus Nybo, som dog deltog dog i et par vælgermøder, blandt andet i Vestervig.

Han ser ikke nogen konflikt i at være politiker, sideløbende med præstejobbet:

- Jeg skal være alles præst, uanset om de er fra Nye Borgerlige eller Enhedslisten. Men politisk er jeg rød, og vil gøre noget for, at alle har det godt. Jeg vil have fokus på yderområderne, og at vi får gennemført nogle ting af hensyn til sammenhængskraften. Jeg vil gerne arbejde for, at sammenhængskraften får det bedre, for Thisted Kommune dør, hvis ikke yderområderne lever, siger Claus Nybo.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Inspektionsskib sejler i ring om russiske fregatter ud for Nordjylland
Luk