Premiere på Mors-filmen ”Ulv”

Der er noget særegent over Mors, og den specielle natur ramte filmholdet fra Den Danske Filmskole

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Sonia Suhl, der er fra Tæbring, har hovedrollen som Freya i filmskolefilmen ”Ulv”, der for en stor del er optaget på Mors. Filmen er i sort-hvid. Foto: Jakob Natorp

MORS:Når der lørdag aften 11. januar er premiere - og gratis adgang - på filmskole-midtvejsfilmen ”Ulv”, er det en film med både morslandsk lokation og ophav. Filmen, der er i sort-hvid, varer 53 minutter.

Ideen til at lade filmen optage på Mors kom fra Jenny Mattesen, hvis forældre de seneste 14 år har ejet Rimmergården i Ejerslev som fritidshus, og som læser til filmproducerer på Den Danske Filmskole i København:

- Vi tog på researchtur, og alle blev lidt ramt af Mors og den specielle natur. Der er noget særegent over øen, fortalte Jenny Mattesen til NORDJYSKE 9. marts 2019, og filmens instruktør Christoffer Ansel sagde i forbindelse med optagelserne til avisen 10. maj:

- Landskaberne her på øen har kunnet skabe en stemning og et udefinerbart univers, som vi ikke havde kunnet skabe i København.

Videre sagde Jenny Mattesen til avisen 20. april:

- Vi er blevet taget imod med åbne arme på Mors.

Og det fremgår da også af foromtaler af filmen, at den har modtaget støtte fra Morsø Kommune, ligesom autoforhandler Kristian Odgaard og gårdejer Mikkel Roesen Kokkedal krediteres for hjælp.

Udover på Rimmergården blev der også filmet i molergraven i Ejerslev og i Sønderherreds Plantage samt ved ”Hønsehuset” på stranden i søbugten i Nørre Dråby, og også filmens hovedperson Freya blev fundet på Mors, nemlig skuespiller Sonia Suhl, der er fra Tæbring. Men det var nu en tilfældighed, i og med holdet ikke kendte hendes hjemsted før efter castingen:

- Det var jo bare en glædelig nyhed. Det er fedt at have én med, som kender området og miljøet. Og det er måske også en fordel for Sonia, at hun ikke skal lade som om, at det er hendes hjem, sagde Christoffer Ansel til avisen 16. marts.

Freya er en outsider, som bor i en campingvogn uden for et sektlignende landsbysamfund. Da en af landsbyens kvinder findes død - som offer for en ulv, der raserer i området - beder landsbyboerne ”den vilde” Freya om hjælp. Langsomt vendes hendes liv nu på hovedet, da hun bliver en større og større del af den mystiske sekts regler og ritualer, fortæller Jasmin Julie Ravesh, som er producerassistent på filmen og tilføjer:

- ”Ulv” er en film om at være tro mod sig selv og om, hvad det kan koste at gå på kompromis med sit sande jeg for at passe ind.

Udover de allerede nævnte kan det oplyses, at filmens manus er skrevet af Christoffer Ansell i samarbejde med Clara Mendes, at musikken er af Kristian Paulsen og Terkel Christensen, at Jakob Natorp har fotograferet, at Kasper Schultz Simonsen har klippet, og at Peter Storm Wich har stået for tonsætningen, mens Emilie Vigh er krediteret som production designer.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.