Radikal skuffelse over glemt Rute 11

Superlandevejen Thisted-Aalborg kom ikke med i regeringens infrastukturpakke, noterer Bo Fink (RV)

Brovst er en trafikal flaskehals, mener de radikale. Arkivfoto: Erik Sahl

Brovst er en trafikal flaskehals, mener de radikale. Arkivfoto: Erik Sahl

NORDJYLLAND:Det Radikale Venstre udtrykker på Christiansborg og lokalt i Nordjylland skuffelse over, at en opgradering af Rute 11 mellem Thisted og Aalborg ikke kom med i regeringens aktuelle udspul til fremtidige infrastrukturinvesteringer.

”Regeringen fremlagde for nyligt sit udspil til, hvordan de vil udvikle den danske infrastruktur frem mod 2035. Men inden da havde Radikale Venstre i Nordjylland fremsat ønske om, at der skulle etableres en superlandevej fra Thisted til Aalborg. Forslaget fik opbakning fra transportordfører Rasmus Helveg Petersen og den radikale folketingsgruppe, og det blev taget med i Radikale Venstres samlede transportudspil og oplæg til forhandlingerne.

I regeringens udspil fremgår der dog ingen planer om en superlandevej på strækningen, og det skuffer Radikale Venstre. De forestående forhandlinger danner rammen om dansk infrastruktur indtil 2035, og hvis projektet ikke kommer med her, er der lange udsigter til, at det kan realiseres”, skriver Det Radikale Venstre i en pressemeddelelse.

Partiets kandidat til regionsrådsvalget senere i år, Bo Fink, Sundby Mors, siger uddybende, at det især er strækningen Brovst-Aalborg, der i dag er en flaskehals:

- En omfartsvej alene uden om Halvrimmen og Arentsminde vil give en tidsmæssig gevinst og forbedringer i det nære miljø, og vil i sig selv være en rigtig god investering. Den vil dog øge vejlængden. Men anlægges der i stedet en omfartsvej, der forbinder Brovst med Vejlen tæt ved Vadum og Aalborg lufthavn, kan der opnås en endnu større tidsbesparelse og store CO2-besparelser, fordi vejstrækningen afkortes med cirka 3 kilometer. Med en trafiktæthed på omtrent 8.000 biler dagligt vil denne løsning give en reduktion på 24.000 kørte kilometer dagligt, siger Bo Fink.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.