Stærkt sæsonudlæg af Malthe Jakobsen

Thyboen viste stærke takter på F1-bane ved Barcelona

Teamet blev hyldet på podiet efter andenpladsen.Foto: Malthe Jakobsen Motorsport

Teamet blev hyldet på podiet efter andenpladsen.Foto: Malthe Jakobsen Motorsport

BARCELONA:Malthe Jakobsen sluttede sæsonens første løb i European Le Mans Series på andenpladsen i LMP3-klassen. Efter fire timer adskilte blot to sekunder thyboen fra sejren på den spanske F1-bane.

De gode takter startede allerede i begyndelsen af ugen, hvor den officielle pre-season test blev afholdt mandag og tirsdag. Her kunne Malthe og teamet køre de første omgange i en helt fabriksny Ligier JS P320, og inden selve løbsweekenden var selvsikkerheden i top, hedder det i en pressemeddelelse fra Malthe Jakobsen Motorsport.

Af samme grund valgte teamet at spare på det begrænsede antal dæk, som hver bil har til rådighed i løbet af weekendens kørsler. Derfor deltog Malthe og teamkammeraterne fra RLR Msport kun minimalt i fredagens og lørdagens to træninger, da der på den måde ville være et ekstra sæt friske dæk til rådighed i løbet.

Malthe blev udvalgt til at kvalificere bilen, og her viste den 17-årige racerkører atter talentet. Næstbedste omgangstid i LMP3-klassen, blot 0,021 sekund efter hurtigste mand.

- Det var rigtigt fint, og et godt udgangspunkt til løbet. Jeg lavede en lille fejl i slutningen af min hurtigste omgang, så der var potentiale til mere - men at starte i forreste række er lige efter planen, fortæller Malthe, der i søndagens løb var sidste mand bag rattet af LMP3-bilen

Teamets bronzekører, britiske Michael Benham, startede løbet i bilen, og på trods af en uheldig drive-through straf kunne han aflevere bilen til den erfarne sølvkører, Alex Kapadia, på en sjetteplads. Kapadia kørte bilen frem i feltet til fjerdepladsen, før Malthe overtog det varme sæde med instruks om at jagte podieplaceringer.

- Der var et pænt stykke op til de forankørende, så det gjaldt bare om at sætte et højt tempo fra start. Da jeg fik det ternede flag var der kun 2,2 sekunder op til den førende bil, så vores lidt alternative dækstrategi gav altså pote, fortæller Malthe Jakobsen, der i gennemsnit indhentede den førende bil med to sekunder per omgang i løbet af den time, han sad bag rattet.

- Jeg er super tilfreds. Det er en stærk start på sæsonen, og det viser at vi både har det rigtige kører line-up og at teamet har styr på teknik og strategi. Jeg har en rigtig god fornemmelse omkring den her sæson, så jeg glæder mig til næste løb, siger Malthe Jakobsen i pressemeddelelsen.

Det næste løb køres på østrigske Red Bull Ring 16. maj.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.