Stemmerne blev holdt hjemme

Også i den kommende periode har Thisted og Morsø kommuner syv medlemmer af regionsrådet

Vælgerne i Thisted og Morsø kommuner har i høj grad stemt personligt på lokale kandidater, og det betyder, at området også i det nye regionsråd er stærkt repræsenteret. Foto: Bo Lehm

Vælgerne i Thisted og Morsø kommuner har i høj grad stemt personligt på lokale kandidater, og det betyder, at området også i det nye regionsråd er stærkt repræsenteret. Foto: Bo Lehm

THY-MORS:Politikere fra Thisted og Morsø kommuner sidder lige nu på syv af de 41 pladser i regionsrådet, hvilket er betydeligt flere, end antallet af indbyggere egentlig berettiger til. Det ændres der ikke på i det nye regionsråd.

Også ved dette valg har vælgerne i de to kommuner nemlig i høj grad sat deres kryds ved lokale kandidater, som dermed via de personlige stemmetal sikres en plads.

Den lokale topscorer ved dette valg er Peter Therkildsen (V), der fik hele 3768 personlige stemmer. Hans partifælle Lina Hundebøll Jespersen, fik 3129 stemmer.

Også socialdemokraten Hanne Korsgaard fik et flot valg med 3057 stemmer, mens partifællen på Mors, Lauge Larsen, indkasserede 2752 personlige stemmer.

For alle fires vedkommende er der tale om genvalg, og det samme gælder også for Tage Leegaard (K), der fik 2699 stemmer.

De nuværende regionsrådsmedlemmer Bente Bang (S) og Erik Harbo Larsen (V) stillede ikke op igen. Til gengæld blev Peter Larsen (V) og Kim Frost (K) valgt ind med henholdsvis 1319 og 1280 stemmer.

Dermed får Thisted Kommune i den ny valgperiode fire regionsrådspolikere, mod fem i dag, mens Morsø Kommune får tre, mod to i dag.

Med et samlet indbyggertal på 63.226 ud af Region Nordjyllands 590.439 indbyggere, svarende til 10,7 procent, burde Thisted og Morsø kommuner egentlig kun have fire eller maksimalt fem politikere i regionsrådet. I stedet sidder de to kommuner på 17 procent af pladserne i regionsrådet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden