Thy på den royale gaffel: Se her, hvad Hotel Thinggaard vil servere for majestæten

De lokale råvarer er i højsædet, når Hotel Thinggaard serverer frokost for Dronningen mandag

På Hotel Thinggaard har de arbejdet mange måneder med at sammensætte en menu, der er en dronning værdig. <i>Bo Lehm</i>

På Hotel Thinggaard har de arbejdet mange måneder med at sammensætte en menu, der er en dronning værdig. Bo Lehm

HURUP:Den endelige menu er indtil videre ganske hemmelig, men én ting står klart:

Når dronningen på mandag sætter sig til frokostbordet under sit besøg i Thy, vil der være rigeligt lokale specialiteter på tallerkenen.

Det bliver Hotel Thinggaard i Hurup, der skal stå for at forkæle den royale gane, og det er lange forberedelser, der går forud for dronningens besøg.

- Forberedelserne til mandagens besøg går et år forud, men på grund af det aflyste sommertogt i 2020 er vi nærmest oppe på to års forberedelse, fortæller medejer Michael Thinggaard.

Menuen består af tre retter og er nøje komponeret af medejer og køkkenchef Maj-Brit Christensen i samarbejde med souschef Emil Sundstrøm.

- Nu kommer dronningen til Thy, og så synes vi, det var på sin plads, at hun fik mulighed for at smage på nogle af alle de gode ting, vi har herude. Derfor er menuen så vidt muligt baseret på råvarer fra lokale producenter hele vejen igennem, siger hun.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Og selvom den endelige sammensætning som sagt er hemmelig, vil Maj-Brit Christensen gerne løfte lidt af sløret for nogle af de råvarer, der skal mætte dronningen og hendes frokostgæster:

Dronningen vil blandt andet blive præsenteret for saltet kølle af Galloway-kvæg, der kommer fra Gyrup Gård, som dronningen også slår et smut forbi i løbet af mandagens tætpakkede program.

Derudover vil der være fisk leveret af Kyst i Hanstholm, muslinger fra Limfjorden og svinekød fra Trynen I Jorden i Bedsted, men også Thy Økobær, Chokoladekurven og Thisted Bryghus leverer delikatesser til frokostbordet.

- Vi har selvfølgelig taget udgangspunkt i det, vi selv godt kan lide, og holdt det i den stil, vi har her på hotellet, siger hun.

Dronningen skal indtage frokosten ved Hanstholm Fyr, og dermed rykker hele Hotel Thinggaards kokke- og tjenerhold fra de vante rammer til et telt, hvor forholdene er lidt mere primitive.

- Det giver nogle udfordringer, når vi taler plads, vand og strøm. I menuen har vi også taget højde for, at det skulle være praktisk muligt at anrette maden under de anderledes forhold, siger Maj-Brit Christensen.

Alle tre retter skal serveres, så frokosten er afviklet på en time. Et tidspres, der gør, at kokkene har lagt en detaljeret plan, der ned til minuttet specificerer, hvad der skal ske hvornår.

- Intet må gå galt. Det skal bare spille. Men vi er vant til at arbejde under pres, og kokke kan godt lide, når der er en stram tidsplan, siger Maj-Brit Christensen.

Derfor er der også ekstra meget bemanding til mandagens frokost: 24 mand, heraf 11 kokke, der skal bespise de 66 sultne gæster. Hertil kommer næsten lige så mange sikkerhedsfolk, der dog får serveret en lidt anden menu, da de skal indtage deres frokost holdvist.

Til maden får dronningen serveret vin fra Tyskland, Østrig og Italien, og bordpynten vil afspejle naturen i Nationalpark Thy.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden


Breaking
Rapport afslører: Topledelsen har deltaget, når Søren Thorst har svinget sit kommunale kreditkort
Luk