Tilbud i en coronatid: Poser med biblioteksbøger eller en klump ler

Morsø Folkebibliotek udleverer nu bøger i ”selvhenterposer”. I Thy kan man også få en klump ler

Biblioteksleder Søren Knøs Christensen præsenterer hyldearrangementet i Morsø Folkebiblioteks forgang, hvor ”selvhenterposerne” kommer op athænge. Privatfoto

Biblioteksleder Søren Knøs Christensen præsenterer hyldearrangementet i Morsø Folkebiblioteks forgang, hvor ”selvhenterposerne” kommer op athænge. Privatfoto

THY-MORS:Først holdt Morsø Folkebibliotek åbent for afhentning og aflevering. Så lukkede biblioteket helt.

Men nu er døren igen åbnet på klem for brugerne af biblioteket i Nykøbing. Som i de fleste andre kommuner har boghungrende mulighed for at få udleveret en pose med en eller flere bøger - eller andre biblioteksmaterialer.

På Mors hedder ordningen ”selvhenterposer”. Det foregår ved, at man ringer eller sender en mail med oplysninger om bogønskerne. Og hvis de ellers kan opfyldes, vil der blive hængt en pose ud i bibliotekets forgang - hvortil der vil være åbent i nogle timer tre af ugens dage.

I januar besluttede man ellers at lukke med henvisning til, at biblioteksudlån ikke er en ”kritisk funktion”.

Bogposer og lerklumper

På Morsø Folkebibliotek kan biblioteksmateriale bestilles på tlf. 9970 6003 eller bib.ekspedition@morsoe.dk, og afhentes på en knage i forhallen mandag, onsdag og fredag kl. 10-13.

Biblioteket i Thy tilbyder bestilling af bøger eller en inspirationspose med selvvalgt tema, til afhentning tirsdag eller tordag kl. 15-17 foran døren til bibliotekerne i Thisted, Hurup eller Hanstholm.

Lerklumper kan bestilles på plantagehuset@thisted.dk til afhentning ved vinduet til medborgerhusets kreative værksted mandag og onsdag kl. 13-16 eller tirsdag og torsdag kl. 14-17.

- Men i lyset af, at man er gået i gang med en stille og rolig genåbning, i og med at de småbørn er tilbage i skole, har kulturdirektør Torben Gregersen og jeg besluttet, at det kunne vi også, siger biblioteksleder Søren Knøs Christensen.

Samtidig har biblioteket genoptaget sin service med levering af biblioteksmateriale til ældre medborgere - og til daginstitutioner og dagplejere i kommunen.

190 bogposer udlånt i Thy

I Thisted Kommune har biblioteket siden begyndelsen af januar tilbudt en lignende service. Materialet bestilles pr. mail, hvorefter låneren en aftalt dag kan møde op foran biblioteket i enten Thisted, Hurup og Hanstholm. Man banker på døren, hvorefter en handske- og mundbindbeklædt medarbejder vil stikke bogposen ud, fortæller Eva Sjælland, leder af Kulturrummet, som biblioteket er en del af.

I januar er der på den måde blevet udleveret 190 poser med tilsammen 975 bøger.

Martin Ubbesen, serviceleder i Plantagehuset, er klar til at udlevere lerklumper til borgere, der trænger til at arbejde kreativt. Privatfoto

Martin Ubbesen, serviceleder i Plantagehuset, er klar til at udlevere lerklumper til borgere, der trænger til at arbejde kreativt. Privatfoto

En klump ler i Plantagehuset

Kulturrummet omfatter også Thisteds medborgerhus, Plantagehuset. Her er der fra i dag, onsdag, mulighed for at hente en klump ler, som man kan muntre sig med hjemme ved køkkenbordet . Og bagefter aflevere til brænding i Plantagehusets keramikværksted - som her fra årsskiftet er blevet bemandet med en nyansat keramiklærer, Anette Balker.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden