Væltet vindmølle brød i brand - igen

Det er anden gang inden for en uge, vindmøllen brænder

Vindmøllen blev væltet 7. oktober. Arkivfoto: Bo Lehm <i>Bo Lehm</i>

Vindmøllen blev væltet 7. oktober. Arkivfoto: Bo Lehm Bo Lehm

ØSTERILD:For knap en uge siden gik der i ild i den store vindmølle i vindmølle-testcentret i Østerild Klitplantage i Thy, som ugen forinden var blevet væltet med en eksplosion, fordi den ikke længere skal bruges.

Mandag middag var den gal igen, da der endnu engang gik ild i vindmøllen i forbindelse med skrotningen, og Nordjyllands Beredskab måtte igen tage turen til testcentret.

- Det er, fordi man er er ved at skære op og bruger en skærebrænder. Det udvikler selvfølgelig varme, og det tænder så det der glasfiber, siger indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab Mogens Hansen.

Der var ifølge indsatslederen heldigvis kun tale om "småting", som hurtigt blev slukket, og kort efter ankomsten kunne beredskabet igen forlade testcentret i Thy.

Selvom det er anden gang, vindmøllen går i brand indenfor meget kort tid, er der dog ingen garanti for, at det ikke kan ske igen.

- Der er altid en risiko, når man laver noget nedbrydning og arbejder med skærebrænder. Det ved dem der gør det også, og de har normalt deres forholdsregler, siger Mogens Hansen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.