Nødblus gik af og startede voldsom brand i dødsbo

Branden bredte sig fra en container til et skur og videre til rækkehuset

Der var heldigvis ingen hjemme, da flammerne fik fat i et rækkehus i Vilsund. Huset er brændt ned og kun ydermurerne står tilbage. <i>Foto: Bo Lehm</i>

Der var heldigvis ingen hjemme, da flammerne fik fat i et rækkehus i Vilsund. Huset er brændt ned og kun ydermurerne står tilbage. Foto: Bo Lehm

Opdateret klokken 20.40 med kommentarer fra Midt-Vestjyllands Politi og Nordjyllands Beredskab

THISTED:Hvad der skulle have været en oprydning af et dødsbo udviklede sig torsdag eftermiddag til en voldsom brand i et rækkehus på Snitinghøj i Vilsund. 

Et firma var i gang med at tømme rækkehuset for inventar og fandt i den forbindelse et nødblus, som gik af.

- Det ryger i en container, og branden breder sig til et skur og rækkehuset, siger vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Ole Vanghøj. Hvorfor nødblusset helt præcist gik af, ved vagtchefen ikke.

Da Nordjyllands Beredskab nåede frem til adressen var både containeren og huset overtændt. Flammerne stod ud af taget på huset og truede med at brede sig til rækkehuset ved siden af.

 Beredskabet fik heldigvis begrænset ilden hurtigt, så nabohuset slap med en smule røg på loftet.

- Branden var intens, men krudtet gik ret hurtigt af, da vi kom derud, siger indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab Henrik Gade Jespersen, som fortæller, at brandfolkene forsøgte at dæmpe branden både for- og bagtil af rækkehuset.

Hverken rækkehus eller containeren stod dog til at redde og brændte helt ud.

En kvinde i rækkehuset ved siden af blev evakueret, inden beredskabet var fremme på stedet. Beredskabet har fjernet omkring en meter af tagpladerne på nabohuset for at sikre sig, at de fik stoppet branden i at brede sig.

Nordjyllands Beredskab var fortsat til stede på adressen torsdag aften.

- Det er meget langvarigt med sådan noget efterslukning. Specielt når loftet falder ned over det, som brænder. Det er svært at komme ind til, og vores sikkerhedsregler gør også, at vi ikke kan sende vores mandskab ind i noget, der er sammenstyrtningsstruet, fortæller indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab, Troels Guldbrandtsen.

Alligevel ser han snart en ende på slukningsarbejdet. En temperaturmåling vil vise, om beredskabet snart kan forlade stedet.

 - Der er minimalt med røg, og vi er ved at pakke sammen herude. Vi efterslukker stadig nogle små lommer, siger han.

Voldsom brand i Vilsund

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden