20-årig fængslet efter voldsom eksplosion i slikbutik

Ung mand, der selv blev forbrændt, sigtes for at stå bag eksplosionsagtig brand i butik i Thisteds gågade

Slikbutikken blev totalt raseret af den voldsomme brand. Foto: Peter Mørk <i>Foto: Peter Mørk</i>

Slikbutikken blev totalt raseret af den voldsomme brand. Foto: Peter Mørk Foto: Peter Mørk

THISTED:En 20-årig mand er ved et grundlovsforhør i Holstebro blevet varetægtsfængslet fire uger, sigtet for at stå bag den eksplosionsagtige brand, som raserede butikken Thy Slik i Storegade 12 i Thisted natten til torsdag. Han blev anholdt kl. 04 natten til torsdag, få timer efter storbranden

Han sigtes for brandstiftelse under skærpende omstændigheder på grund af de omfattende skader ved branden, oplyser senioranklager Søren Kløvborg fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Den 20-årige mand, som havde brandskader, nægtede sig skyldig ved grundlovsforhøret i Retten i Holstebro. Han kærede fængslingskendelsen.

Eksplosionsbranden i slikbutikken skete kort efter midnat og var så voldsom, at inventar fra slikbutikken blev slynget hele vejen over gågaden Storegade og knuste ruderne i en tøjbutik, der ligger overfor den nu ødelagte slikbutik.

Politiet blev kimet ned af vagtselskaber, der ville melde om indbrud, fordi næsten alle tyverialarmer i gågadens butikker blev udløst af eksplosionen, fortæller vagtchef Henrik Nielsen ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Bygningen, som slikbutikken ligger i, er totalt udbrændt efter den voldsomme brand, og der bliver arbejdet på at stive bygningen af, så den ikke styrter sammen.

Politiets teknikere skal nu undersøge brandstedet nærmere i forsøg på at opklare den præcise brandårsag. Men politiet er overbevist om, at branden blev påsat med vilje.

Beredskabsstyrelsen Nordjylland deltog i arbejdet med at afstive den ødelagte slikbutik. Se deres fotos her:

Se video fra den voldsomme brand

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden