Thisteds Matti er VM-favorit

Matti Christensen stiller op som guldfavorit ved junior-VM i bænkpres

Matti Christensen er favorit til at vinde guld ved junior-VM i Finland. Arkivfoto

Matti Christensen er favorit til at vinde guld ved junior-VM i Finland. Arkivfoto

FINLAND:Matti Christensen fra Thisted Vægttrænings Forening må betegnes som favorit til at snuppe guldet i bænkpres, når verdensmesterskabet fredag løber af stabelen i Finland.

Sådan lyder meldingen fra Jan Lyhne fra Thisted VF.

- Da Matti tidligere har vundet både europa- og verdensmesterskabet i netop bænkpres, faldt det helt naturligt, at han blev tilmeldt VM i klassisk bænkpres som afvikles i indeværende uge i Vantaa, Finland. Her er Matti tilmeldt i juniorernes 74 kg klasse med et løft på 192,5 kg, hvilket gør ham til storfavorit i klassen, lyder det fra Jan Lyhne.

Verdensrekorden indehaves pt. af franskmanden Bastien Poyet med 195 kg, og Matti Christensen er derfor med en personlig rekord på 192,5 kg kun 3 kg fra rekorden, da en rekordforbedring skal være på minimum 0,5 kg.

Matti Christensen er regerende junioreuropamester i trekamp, klassisk styrkeløft. Men da han ved nytårstid brækkede benet, var det ensbetydende med, at det ikke var realistisk at kæmpe med om medaljen i trekampen, der udover bænkpres indebærer disciplinerne squat og dødløft - som kræver brug af benmuskulatur og knoglestyrke.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.