Thisteds Matti er VM-favorit

Matti Christensen stiller op som guldfavorit ved junior-VM i bænkpres

Jens Peter Svarrer
Matti Christensen er favorit til at vinde guld ved junior-VM i Finland. Arkivfoto
Finland 16. maj 2018 14:38

FINLAND: Matti Christensen fra Thisted Vægttrænings Forening må betegnes som favorit til at snuppe guldet i bænkpres, når verdensmesterskabet fredag løber af stabelen i Finland.

Sådan lyder meldingen fra Jan Lyhne fra Thisted VF.

- Da Matti tidligere har vundet både europa- og verdensmesterskabet i netop bænkpres, faldt det helt naturligt, at han blev tilmeldt VM i klassisk bænkpres som afvikles i indeværende uge i Vantaa, Finland. Her er Matti tilmeldt i juniorernes 74 kg klasse med et løft på 192,5 kg, hvilket gør ham til storfavorit i klassen, lyder det fra Jan Lyhne.

Verdensrekorden indehaves pt. af franskmanden Bastien Poyet med 195 kg, og Matti Christensen er derfor med en personlig rekord på 192,5 kg kun 3 kg fra rekorden, da en rekordforbedring skal være på minimum 0,5 kg.

Matti Christensen er regerende junioreuropamester i trekamp, klassisk styrkeløft. Men da han ved nytårstid brækkede benet, var det ensbetydende med, at det ikke var realistisk at kæmpe med om medaljen i trekampen, der udover bænkpres indebærer disciplinerne squat og dødløft - som kræver brug af benmuskulatur og knoglestyrke.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...