Thorkild og de gamle venner

Hessel forsøgte sig med historisk dyrskue

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HVALPSUND:Vov, vov!

Det var nogle dybe bjæf, der søndag mødte de besøgende ved Museet Herregården Hessel i Hvalpsund.

De kom fra Thorkild, en broholmerhund. Han var et af de dyr, der kunne ses - og klappes - til den traditionsrige Hestedag, der forsøgte sig med et historisk dyrskue.

En stor del af de gamle danske husdyrracer var dermed repræsenteret:

- Det er første gang, vi prøver. Vi vil jo gerne give flere en indsigt i danmarkshistorien. Det er det her også med til at gøre, forklarede daglig leder Bodil Jakobsen.

Ved siden af Thorkild - ejet af Christian Rudbæk og Åse Jensen, Bindslev - stod en broget skare af dyrevenner: Køer, andre hunde, heste, kaniner, høns, får, ja, sågar en bi.

De var alle inviteret på grund af deres danske ophav og havde nostalgiske titler som ”Knabstrupperhesten”, ”SDM 65” og ”Hvidhovedet Marskfår”.

Senere blev de bedømt af både Danske Husdyr og Statens Husdyrgenetiske Bevaringsudvalg. Nogle gik derfra med ærespræmier.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.