Thors hammer indtager Lindholm Høje

Lasse Spang Olsen er inspirator

Foreningen bag Vikingespillet nåede at gennemføre 19 forestillinger, inden foreningen spillede for sidste gang i fjor. Til sommer kommer De nye vikinger på banen med forestillingen "Thors hammer" på Lindholm Høje. 
Arkivfoto: Grete Dahl

Foreningen bag Vikingespillet nåede at gennemføre 19 forestillinger, inden foreningen spillede for sidste gang i fjor. Til sommer kommer De nye vikinger på banen med forestillingen "Thors hammer" på Lindholm Høje. Arkivfoto: Grete Dahl

Det tidligere Vikingespillet er netop blevet helt afviklet, men nye aktører er i fuld sving med at forberede sig til deres første vikingespil "Thors hammer", der får premiere på Lindholm Høje til sommer. Bag initiativet står Samlings-Teatret i Aalborg alias Marianne og Benjamin Glenstrup Skals. Forberedelserne er så langt, at de i den kommende weekend holder audition på Lindholm Høje Museet, og det er en tilfreds teaterleder, som tager imod de tilmeldte. - 46 har meldt sig til audition, og det er så mange, at vi ikke har plads til flere i denne omgang, siger Benjamin Skals fra Samlings-Teatret og tilføjer, at omkring 10 af de tilmeldte er børn. Initiativtagerne har lavet det, de selv kalder for teatrets lillebror med navnet De nye vikinger, som står for sommerens vikingespil. Det indtager Lindholm Høje fra 22. juni-7. juli med forestilling alle hverdagsaftener og om eftermiddagen i weekenderne. Lasse Spang Olsen er inspirator Stykket rummer 22 gennemgående roller, men der er også plads til en række statister. Manuskriptet til "Thors hammer" er skrevet af Marianne og Benjamin Skals, og der er lagt op til masser af action i forestillingen. - Der bliver fem kampe, hvor én af dem er alle mod alle, og der kæmpes med sværd, spyd og økser. En af de største fejder i forestillingen er med børn, der kæmper med stokke, altså ikke sådan nogle man går med, men en slags kæppe a la dem, som Robin Hood og Little John brugte, forklarer Benjamin Skals. Som inspirator til de voldsomme scener er det planen at alliere sig med filminstruktøren og stuntmanden Lasse Spang Olsen, der skal komme og give gode fif. I forestillingens scenografi er der lagt op til at skabe en vikingelandsby. - Vi bygger nogle små græshytter, som vikingerne havde, og museet låner os nogle telte, som i forestillingen bliver vikingernes bopæl. Og for at man kan se, at det er en boplads, hegner vi området ind med flettede hegn, fortæller arrangøren. Frivillige hjælpere er velkomne - Vi skal selv sy kostumerne, så er der nogle, som vil hjælpe med kostumer eller med at bygge scenografien, tager vi imod det med kyshånd, lyder opfordringen fra Benjamin Skals. I forbindelse med kostumer og scenografi har arrangørerne kontakt til en kostumier og en scenograf på Aarhus Teater, som skal være de ansvarlige på disse felter. Folkene bag De nye vikinger har et budget for "Thors hammer"-forestillingerne på 150.000 kr., og de er i fuld gang med at søge støtte hos bl.a. Aalborg Kommune og forskellige fonde. Foreløbig har Tuborg Fondet sagt ja til at støtte projektet med 15.000 kr.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.