Børnepasning

Thorshøj Børnehus bliver idrætsbørnehave

Børnehaven øger fokus på fysisk aktivitet i hverdagen

Fredag modtager Børnehuset i Thorshøj certificeringen som idrætsinstitution. Arkivfoto: Carl Th. Poulsen

Fredag modtager Børnehuset i Thorshøj certificeringen som idrætsinstitution. Arkivfoto: Carl Th. Poulsen

THORSHØJ:Fredag modtager Thorshøj Børnehus certificering som idrætsinstitution og skifter navn til Thorshøj Idrætsbørnehus.

I samarbejde med Børnehaven Bispevang i Sæby, Dansk Idrætsforbund (DIS) og Peter Sabroe Seminariet har personalet ved Thorshøj Børnehus i knap to år arbejdet på at blive certificeret som idrætsinstitution.

I Thorshøj er de meget opmærksomme på den samfundsmæssige trend at fysisk aktivitet kommer mere og mere ind i hverdagen – ikke mindst for børnene, som iflg. undersøgelser også lærer bedre, når de er i bevægelse.

Leg og bevægelse

Leg og bevægelse er ikke et ukendt tema for Thorshøj Børnehus, der med sin tætte tilknytning til Try Thorshøj Boldklub, hele tiden har haft idrætten inde i det daglige arbejde.

- Nu har vi fået nogle gode redskaber til at videreudvikle vores arbejde og udnytte ressourcerne endnu bedre, forsikrer pædagog Thomas Nielsen.

Hele personalet har fulgte kursusmodulerne.

Reception fredag

– Det har været spændende at få indblik i og mulighed for at gøre ting på en anden måde. Den nye viden skal bruges som et pædagogisk redskab i dagligdagen, så vi får endnu mere aktivitet og bevægelse ind i læring via leg, fortæller Thomas Nielsen.

Fredag kommer en repræsentant fra DIF kommer til Thorshøj for at overrække det synlige bevis på certificeringen.

– Det fejres med en reception, hvor bestyrelsen, samarbejdspartnere, forældre m.fl. er velkomne. Udover et let traktement, vil gæsterne blive underholdt med optræden, der har hentet inspiration fra vore mange kurser i processen frem mod at blive certificeret idrætsinstitution, slutter Thomas Nielsen.

ÅB

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst