Thy-unge kom med i et symfonikorkester

OrkesterEfterskolen i Holstebro og elever fra Thisted Musikskole spillede og sang sammen torsdag i KulturRummet

Lone Lærke Krog og Henrik Louis
Alle, der spiller et klassisk instrument, har mulighed for at deltage i den fælles orkesterprøve i KulturRummet i Thisted, hvor musikskolen for nyligt er flyttet ind. Her øves et stykke af den russiske romantiske digter, Tjajkovskij, med titlen ”Chanson Triste”. Senere er der fælles korprøve med 100 deltagere, og om aftenen er der koncert. Foto: Henrik Louis
Thisted 17. maj 2018 18:15

THISTED: - Denne her sang vil gerne have masser af lyd, masser af klang - og en hel masse mere bue.

Sådan lyder det fra dirigent Ole Faurschou, da han instruerer første og anden violinerne i, hvordan de alle skal starte i "opstrøg".

Orkestret er i gang med første del af prøven, og i nodestativerne står Tjajkovskijs "Chanson Triste".

Orkestret er denne dag en blanding af øvede og mindre øvede børn og unge, der har det tilfælles, at de spiller et klassisk instrument.

46 af musikanterne er fra OrkesterEfterskolen i Holstebro, og de øvrige 15-20 deltagere i dagens prøve er elever fra Thisted Musikskole.

Det er musikskolelærer Karen Hedegaard, der har fået ideen til arrangementet, der også omfatter korsang.

- Der er jo generelt for få, der spiller klassisk musik, så det kan godt være lidt ensomt. Jeg håber, sådan en dag kan være en inspiration og en øjenåbner for vores elever, så de måske får lyst til at "trutte lidt mere i trompeten", som hun formulerer det.

Orkester- og kordagen, der slutter med en koncert torsdag aften, er en del af en kavalkade af arrangementer, der markerer åbningen af KulturRummet.

Den officielle indvielse finder det 30. juni.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...