Thy Whisky inviterer publikum inden for

Flaskerne med den eksklusive drik er for tiden udsolgt, men et nyindrettet besøgscenter på gården Gyrup i Sønderhå giver mulighed for at smage

8
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SØNDERHÅ:Den seneste tapning af Thy Whisky blev udsolgt ti minutter, efter at der blev åbnet for salget.

Det var efter at Jim Murray, en af verdens førende whiskyeksperter, havde rost produktet til skyerne.

Den næste udgave af den eksklusive whisky fra Thy bliver frigivet engang i foråret, men indtil der bliver der mulighed for at smage på produktet og høre om, hvordan whiskyen er blevet til.

Nicolaj Nicolajsen, Gyrup, har med hjælp fra sine to svigersønner, Andreas Poulsen og Jakob Stjernholm, indrettet en tidligere hestestald på gården til besøgscenter.

Der er offentlig adgang til rundvisning på gården og whiskysmagning 15., 16. og 17. februar.

- Når vi nu ikke kan imødekomme folks ønske om at købe whisky, kan vi i hvert fald give dem mulighed for at smage, lyder det fra Jakob Stjernholm.

Thy Whisky bliver fremstillet af byg, der er avlet på slægtsgårdens marker. Der eksperimenteres med forskellige gammeldags sorter, og disse udvikles til forskellige malttyper.

Det meste af malten mæskes på Thisted Bryghus, hvorefter det destilleres hos Anders Bilgram, Nordisk Brænderi i Hjortdal.

Whiskyen lagres hjemme på gården på forskellige fade, der tidligere har været anvendt til produktion af sherry, bourbon eller portvin.

Der satses i øvrigt nu på en større produktion, men det varer noget, inden der kommer mange flasker på markedet.

Spiritussen skal lagre mindst tre år, før den må kaldes whisky.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.