Tibetflag vajede fra politistation i Frederikshavn

Aktivister havde hejst det fremmede flag for at markere sig i debatten om den såkaldte "Tibetsag"

Det danske flag kom op igen foran politistationen i Frederikshavn. Foto: Peter Broen <i>Peter Broen</i>

Det danske flag kom op igen foran politistationen i Frederikshavn. Foto: Peter Broen Peter Broen

FREDERIKSHAVN: Betjentene fra Frederikshavn Politi mødte torsdag morgen ind til et syn de næppe havde forventet. I løbet af natten havde en eller flere personer nemlig været forbi politigården og pille lidt ved deres flagstang. Det skriver dr.dk

Der hvor Dannebrog normalt blafrer mod den frederikshavnske himmel, hang der i morges en lille udgave af det tibetanske flag.

Flaget refererer formentlig til den såkaldte "Tibetsag", der har fået nyt liv, efter Danmarks Radios P1 Orienterings afsløringer af, at Tibet-kommissionen har været afskåret fra at komme til bunds i sagen. Netop i dag har justitsminister Søren Pape Poulsen (K) meddelt, at han genåbner kommissionen.

Flaget har formentlig været hejst længe inden, ministerens udmelding kom.

Ifølge flagloven er det nemlig ikke tilladt at flage med andre nationers flag uden tilladelse. og sådan én var der ingen på politigården, der havde søgt eller udstedt.

Så politigårdens pedel måtte i sving med nedtagningen fra morgenstunden.

- Det tog lidt tid, men det lykkedes os til sidst at få overmandet flaget og få det eskorteret ind på stationen, hvor det nu ligger på mit kontor, fortæller vicepolitiinspektør John Lamp Henriksen til dr.dk med et smil.

Her ligger flaget så og venter på, at en eventuel ejer giver sig til kende og henter det. På flagstangen udenfor blev der i stedet for flaget med Dannebrog til ære for Prins Joachims 49 års fødselsdag

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden