Tican lukker i Fjerritslev

Manglende adgang til det russiske marked rammer 160 medarbejdere

Tican i Fjerritslev skal lukke. Arkivfoto: Michael Koch <i>Pressefotograf Michael Koch</i>

Tican i Fjerritslev skal lukke. Arkivfoto: Michael Koch Pressefotograf Michael Koch

FJERRITSLEV:Bestyrelse og ledelse for slagteriselskabet Tican har på et bestyrelsesmøde torsdag aften besluttet at indstille Fjerritslev-afdelingen til lukning.

Den primære årsag til denne beslutning er den manglende adgang til det russiske marked. Tican udbener ca. 55.000 forender pr. uge på afdelingen, men siden Rusland lukkede for import af svinekød fra EU i slutningen af januar, har det vist sig umuligt at skabe en konkurrencedygtig produktion af de produkter, som Fjerritslev afdelingen er specialiseret i. Samtidig er udsigterne til en genåbning af Rusland inden for rimelig tid meget dystre.

Afdelingen i Fjerritslev beskæftiger ca. 160 medarbejdere, og der indledes nu en 3 ugers periode, hvor der gennemføres en dialog mellem virksomhed og medarbejdere om mulige løsninger for evt. at undgå en lukning.

- Medarbejderne og ledelsen i Fjerritslev har kæmpet i årevis for at bevare virksomheden som et aktiv i koncernen. Det har i perioder været svært, og andre virksomheder har for længst nedlagt eller udflaget udbening af forender til lavtlønsområder. Vi må nu også erkende, at vi ikke på det foreliggende grundlag kan skabe rentabilitet i aktiviteten, udtaler adm. direktør Ove Thejls.

- Vi har forsøgt at vende hver en sten og udvist tålmodighed, men vi ser desværre ingen muligheder for at skabe en rentabel produktion i Fjerritslev. Det er en meget tung beslutning at indstille afdelingen til lukning – men desværre nødvendigt siger han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.