Tican sælger mere, men tjener mindre

Thisted-slagteriet afslutter regnskabsår med et overskud på 100 mio. kr.

Tican omsatte i det netop afsluttede regnskabsår for 5,1 milliarder kroner mod 4,7 milliarder kroner sidste år.

Tican omsatte i det netop afsluttede regnskabsår for 5,1 milliarder kroner mod 4,7 milliarder kroner sidste år.

THISTED:Ticans omsætning er i løbet af det seneste år steget otte procent, og Thisted-slagteriet sælger nu kød for over fem milliarder kroner om året. Men Tican er udsat for hård konkurrence, og derfor ender netto-resultatet for regnskabsåret 2012/13, der sluttede 30. september, på kun 100 mio. kr. mod 143 mio. kr. i fjor.

Det fremgår af slagteriets årsregnskab, som blev offentliggjort tirsdag.

Der er flere grunde til, at indtjeningen er under pres: Dels var der i første halvår en lavere produktion som følge af færre tilførsler, dels var der tilbagegang i Japan.

Som et helt særligt problem har koncernens engelske virksomhed Pro-Pak Foods, der laver færdigretter, haft et særdeles vanskeligt år som følge af hestekødsskandalen, da nogle producenter kom hestekød i færdigretter, hvor der absolut ikke skulle hestekød i.

Efterspørgslen efter færdigretter faldt med hele 40 procent i januar og februar, da skandalen var på sit højeste. Pro-Pak Foods er dog nu tilbage i god gænge og har øget sin markedsandel.

- Årets resultat er under de givne omstændigheder tilfredsstillende. Virksomheden er generelt set godt kørende og konkurrencedygtig, men udfordringerne i første halvår præger desværre årsresultatet, siger Ticans adm. direktør Ove Thejls.

De landmænd, der leverer svin til slagteriet, kan se frem til en restbetaling på 85 øre pr. kilo for svin og 80 øre pr. kilo for søer. Det er bestyrelsens indstilling til generalforsamling.

Antallet af andelshavere i Tican faldt i årets løb fra 307 til 289, mens antallet af ansatte steg fra 2085 til 2188.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.